Жоден обстріл не залишився без відповіді! Командування ООС зробило нову заяву. Блискуча перемога

10 квітня, збройні формування Російської Федерації дев'ять разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому три рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 

Ворог обстрілював українських захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил. Обстріли зафіксовано у районах населених пунктів Опитне, Піски, Павлопіль, Кам'янка, Широкине, Авдіївка, Новозванівка, Станиця Луганська. 

Під час обстрілів 10 квітня двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. 

"Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 10 квітня одного окупанта було знищено, шестеро – поранено", – повідомили у штабі ООС.

Сьогодні, 11 квітня, бойовики з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляли українських захисників у районі Водяного. Внаслідок обстрілу одного військовослужбовця поранено.

Щодо контролю неба, то в штабі ООС, повідомили, що:

В Об'єднаних силах створена і щодня перебуває на бойовому чергуванні система протиповітряної оборони.

Система протиповітряної оборони Об'єднаних сил має декількарівневу побудову, методологією якої є взаємоузгодженість дій по важливості цілі, по дальності, по висоті та по напрямкам дій.
Своє місце у загальній системі відведено і підрозділам, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10".

Щодня тривають тренування, перебування у засідках, та виконання завдань у складі чергових сил. Висока натренованість розрахунку – висока точність ураження повітряних цілей.

Також, у районі проведення операції Об’єднаних сил військові психологи Національної гвардії України продовжують роботу щодо моніторингу психологічного стану військовослужбовців та надання допомоги особовому складу, який її потребує. З метою підвищення психологічної стійкості з нацгвардійцями проводиться психологічна робота, яка направлена на розуміння закономірностей функціонування людської психіки і поведінки людей в екстремальних умовах. Особовому складу підрозділів, за потреби, надаються індивідуальні психологічні консультації. Бійці мають змогу відверто виговоритися, поділитися своїми страхами, проблемами та обговорити шляхи їх вирішення з кваліфікованими спеціалістами.

«Ми прагнемо навчити особовий склад надавати допомогу самим собі, або своєму бойовому товаришу, який може опинитися в стані ступору або бойового збудження. Той досвід, який ми отримуємо завдяки міжнародному співробітництву, дає змогу удосконалювати систему психологічної роботи з особовим складом для отримання більш якісних результатів», – розповідає офіцер-психолог капітан Микола Станішевський.