Життя на волосині! Окупанти прорвались? Залпи НА КІЛОМЕТРИ: в Бахмуті пекло – фатальна бійня!

Хочеться написати щось підбадьорювальне і нестандартне, але, на жаль, у Бахмуті своя пекельна стагнація, яка полягає у відсутності кардинальних змін, пише у своєму телеграм-каналі український військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Власне, будні пекла це…

Ділянка по 0506, до якої РОВ змогли прорватися із заняттям позицій, що дозволяють прострілювати трасу легким стрілецьким, залишається місцем зіткнень. Безумовно, є варіант із поверненням цієї ділянки під контроль, але поки що саме у росіян зберігається вогневий контроль над цим відрізком.

Благо, 0504 продовжує функціонувати, а так само можливо використовувати інші шляхи між 0506 і 0504, але дощова погода вносить свої корективи і поки ці стежки під силу тільки гусеничній техніці. Тому погодний фактор зараз негативно впливає на оборону міста.

За основними напрямками штурмових дій окупантів артилерія СОУ завдає ударів, а також накриває ті позиції, які вони займають. У свою чергу, окрім артилерії, РОВ не відмовляються від регулярного залучення авіації, хоча інтенсивність за останню добу трохи знизилася.

Найскладніший – північний сектор. РОВ намагаються за будь-яку ціну просунутися зараз до вул.Крайньої. Спускаються вони паралельно Леваневського, переважно через третю школу. У районі “Алеї троянд” у них все не настільки райдужно, тому намагаються йти вздовж Чкалова та Дачної.

Не виключено, що саме вул.Крайня може стати основною лінією бойових зіткнень найближчим часом, що визначає зони контролю на досить тривалий час. Хоча в реаліях Бахмута слово “тривале” втрачає свою звичну, повсякденну суть.

Південний сектор загалом без змін. Повний контроль вул. Чайковського за СОУ. Буфер безпеки з вулицею Корсунського – на місці. З південного напрямку тиск РОВ не настільки запеклий, як на півночі, що обумовлено так само контрольованою ЗСУ “багатоповерхівкою”.

Грамотні оборонні дії багатоповерхової забудови дозволяють значно гальмувати просування РОВ. Маневрена оборона дає свої результати. Але без вирішення питання з логістикою через 0506 ця перевага може бути втрачена вже у короткостроковій перспективі.

Також варто зазначити, що у місті Бахмут Донецької області за добу українські прикордонники відбили чотири атаки російських загарбників, ворог зазнав втрат.

Супротивники тричі атакували наших воїні вночі і один раз – вдень, повідомили у Державній прикордонній службі. “Ворожі піхотні хвилі бійці ДПСУ зустрічали вогнем зі стрілецької зброї, а одну зі штурмових груп закидали гранатами”, – зазначили у відомстві.

Прикордонники підкреслили, що ворожі атаки провалилися, і супротивник орієнтовно втратив шість осіб вбитими та сім – пораненими.

Також додамо, що російські окупанти вичерпують свій наступальний потенціал і Бахмут – єдина ділянка фронту, де вони ведуть інтенсивні наступальні дії, однак противник дуже боїться зупинитися.

Про це у своєму відеоблозі на днях розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його оцінками, російська армія воює “на останньому подиху”. Тож Росії вкрай необхідно негайно припинити вогонь і сісти за стіл переговорів поки ще на умовах президента Володимира Путіна.

“(Російські війська – ред.) вже лише одну ділянку тримають – Бахмут, де вони ведуть наступальні дії. На інших ділянках вони атакують все слабше і слабше. Подивіться, навіть у тому ж Бахмуті, здавалося б, найбільш боєздатні частини, а вони наступають і вони ж здаються в полон”, – звернув увагу військовий експерт.

Він також назвав головний страх загарбників у битві за Бахмут.

“(Окупанти – ред.) дуже бояться: як тільки вони зупиняться – ми перейдемо в контрнаступ. І ось тоді для них буде дуже велика проблема”, – наголосив Жданов.

Тож підтримуємо наших воїнів і наближаємо перемогу України разом!