ЗІРКИ-НУДИСТИ: ПІАР ЧИ ПСИХІЧНЕ ЗБОЧЕННЯ? (ФОТО)

Рівна засмага стала справжнім культом сучасності, однак часто зірки шоу-бізнесу роздягаються не лише заради краси, а й просто для задоволення походити голяка. «Козирне життя» знайшло чимало таємних нудистів і серед українського бомонду.

Свого часу світлини оголеної Волочкової з Басковим на мальдівських курортах буквально підірвали всесвітню мережу! А незабаром продемонструвати власні принади зважився й  відомий ексцентрик Микита Джигурда! Та якщо для них публічне оголення стало спробою вкотре нагадати про себе, то для інших  зірок шоу-бізу це стало справжньою філософією життя!

− Щоб людина була здорова, вона повинна знімати всі покрови раз на день і годинку-дві ходити зовсім без одягу, − переконана дружина метра російської естради Льва Лещенка Ірина. І не вона одна! 

Інтерну Левіну для усвідомлення цієї істини вистачило однієї екскурсії диким пляжем! І хоч сьогодні Дмитро Шаракоіс не може назвати себе абсолютним нудистом, коли є можливість оголитися на пляжі, актор не втрачає нагоди подивитись на інших і показати себе! Та зізнання у своїй слабкості далося зірці нелегко. Актор бідкається: багато людей і досі вважають нудизм збоченням і приводом звернутися до фахівців!

Пляжі для нудистів досить популярні в усьому світі. Сьогодні навряд чи знайдеться пристойний курорт без затишного містечка для любителів відпочинку без одягу. Людей, які практикують оголений відпочинок, називають нудистами, але самі вони називають себе натуристами (від лат. natura – «природа»), оскільки в основі їхніх дій лежить ціла філософія і гармонія з природою, а не просто бажання скинути з себе зайвий одяг

 

В Україні існує цілий рух натуристів. Найсолідніше співтовариство знаходиться в Одесі. Ця перлина на березі Чорного моря – незаперечний рекордсмен за кількістю нудистських пляжів і вільних від забобонів відпочиваючих.

 

ЧКАЛОВСЬКИЙ ПЛЯЖ, ОДЕСА

Найбільший і найбагатолюдніший пляж. Був відкритий ще у 1989 році. Розташований майже у центрі міста, у курортній зоні, праворуч від пляжу санаторію ім. Чкалова. Атмосфера спокійна, відпочивати приходять натуристи від 16 до 50 років. Поруч є невелике кафе-тераса. У гарну погоду на нудистському пляжі навіть по буднях збирається кілька сотень людей, а по вихідних – більше тисячі.

Берег: гальковий, чистий.

Як дістатися: від залізничного вокзалу трамваєм №5, зупинка «Санаторій Чкалова».

 

НУДИСТСЬКИЙ ПЛЯЖ У РАЙОНІ КАРОЛІНО-БУГАЗ, ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ

Дикий і усамітнений. Розташований між базою відпочинку «Чайка» і пансіонатом «Одеса». Чисте узбережжя і малолюдність роблять це місце справжнім скарбом для шанувальників натуризму.

Берег: чистий.

Як дістатися: від залізничного вокзалу на електричці Одеса – Білгород-Дністровський, зупинка «Студентська».

 

НУДИСТСЬКИЙ ПЛЯЖ У МІСТІ ЮЖНЕ, ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ

Малолюдний куточок на березі Чорного моря. Цей непогано організований дикий пляж знаходиться за 15 хвилин ходьби від міського. Великі гладкі валуни прекрасно замінюють тим, хто купається, стільці, на яких можна і присісти, і скласти речі. Цікава особливість пляжу – викладене півколом з каменів укриття, що нагадує ширму. Кажуть, що його спеціально спорудили місцеві жителі, щоб уникнути зустрічей зі знайомими.

Берег: чергується пісок з галькою, чистий.

Як дістатися: від автостанції маршруткою №68, пішки вліво від міського пляжу до холодного джерела.

Джерело фото: panoramio.com, автор фото: Mihail Petrovich Nyzhnikov.

 

ПЛЯЖ НА ОСТРОВІ ДЖАРИЛГАЧ, СКАДОВСЬК, ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ

Нудистський пляж тут великий, тихий і майже безлюдний. Головні його переваги – чистота і повна відсутність благ цивілізації – притягує сюди натуристів, охочих відпочити від мирської суєти.

Берег: піщаний, чистий.

Як дістатися: від селища Лазурне перейти вбрід через протоку.

 

НУДИСТСЬКИЙ ПЛЯЖ НА ОСТРОВІ ДЗЕНДЗИК, ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Знаходиться у заповідній зоні і оточений заростями очерету, тому надійно приховує тих, хто тут відпочиває, від поглядів туристів. Чистота і чудовий краєвид притягують сюди натуристів з різних куточків України. Порядок підтримують самі відпочиваючі.

Тут уживаються як натуристи, так і народ в купальниках і плавках, прекрасно себе почувають і дівчата, що засмагають топлес.

Берег: піщаний (білий пісок), чистий.

Як дістатися: маршрутне таксі № 15 від автовокзалу, зупинка «Середня коса».

 

НУДИСТСЬКИЙ ПЛЯЖ У БЕРДЯНСЬКУ, ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Знаходиться нудистський пляж між Бердянською косою і курортом з лікувальною гряззю, трохи віддалений від звичайного пляжу. Місце відоме не тільки серед місцевих жителів, а й серед гостей міста.

Берег: піщаний.

Як дістатися: автобусами №2 і 15, зупинка «Курорт», йти пішки вздовж грязьового лиману.

 

ПЛЯЖ У КИРИЛІВЦІ (ФЕДОТОВА КОСА), ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

У Кирилівці немає офіційного нудистського пляжу, але кілометри дикого узбережжя від села Степок до острова Бірючий чудово підходять для відпочинку прихильників натуризму.

Від траси берег надійно захований високою травою і валом, тому тут буде затишно і новачкам. Кращі місця нудистського пляжу розташовані за автокемпінгом.

Берег: чистий.

Як дістатися: їхати по трасі вздовж узбережжя у бік села Степок, повернути за автокемпінгом.

 

НАУМІВСЬКИЙ ПЛЯЖ НА ОСТРОВІ ХОРТИЦЯ, ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Знаходиться Наумівський пляж за санаторіями та профілакторіями місцевих підприємств (з боку берега Бабурки, навпроти «Магадана»).

Місце непогане, але маленьке за площею. Основний контингент відпочиваючих – жінки і чоловіки від 35 років. Але справжніх натуристів там мізерно мало.

Берег: піщаний, чистий.

Як дістатися: на маршрутці, що йде на Бабурку.