Злили “чорну бухгалтерію”. Скандальному королю “контрабанди” непереливки. Зеленський не дозволить

Начальник відділу прокуратури Київської області Сергій Красножон повідомляв так званому “королю контрабанди” Вадиму Альперіну про заплановані слідчі дії правоохоронців. Про це йдеться в розслідуванні “Слідство.Інфо” “Король контрабанди”.

У розпорядженні журналістів опинилася “чорна бухгалтерія” і листування Альперина, з яких випливає, що бізнесмен міг платити хабарі за переслідування конкурентів і правоохоронців, які вели розслідування проти підконтрольних йому компаній.

Так, згідно з документами, які отримали журналісти від власних джерел, в листопаді 2017 року Альперін листувався з посадовою особою прокуратури Київської області Сергієм Красножоном. Він отримував повідомлення в месенджері Telegram від абонента, підписаного в його телефоні як “Прокур.Сергей.область”.

У повідомленнях говорилося, що група правоохоронців, яка вела розслідування відносно Альперина, виїхала до Одеси. Чоловік пропонував бізнесменові за грошову винагороду дізнатися деталі цієї справи і плани правоохоронців.

Особистість Сергія Красножона журналісти встановили за допомогою спеціальних програм, які визначили його номер.

У коментарі репортерам прокурор заявив, що не знайомий з Альперіним і ніколи не передавав йому інформацію за хабарі. На уточнююче запитання, хто з його номера посилав повідомлення, чиновник прокуратури відповів: “Ми ж в кабінеті не по одному сидимо. Я і комп’ютер залишаю в кабінеті, і все залишаю в кабінеті”.

Як зазначають українці, коментуючи дану новину, Зеленському просто необхідно повністю перезагрузити керівників правоохоронних органів і тримати це під особистим контролем. Оскільки ще дуже багато схем та відкатів – викорінити не вдалось. Варто зазначити, що Альперін вже звертався до президента, проте не отримав ніякої відповіді, у президента з корупціонерами розмова коротка.

В свою чергу, у зв’язку з наближенням дати завершення дії обов’язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив дію обов’язків Альперина до 23 березня. Так, підозрюваний зобов’язаний з’являтися за першим викликом; не виходити з населеного пункту, в якому він зареєстрований, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та / або роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами за обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонного паспорта і носити електронний браслет.