Злили все! Прямо з Британії: вже не приховати, вся правда про новий план Путіна! Деталі!

Міністр оборони Британії Бен Воллес стверджує, що російські війська в Україні зазнають невдачі в багатьох районах, і це може змусити військове керівництво РФ перейти до нового плану.

Про це він сказав в ефірі британського телебачення.

Воллес сказав, що Росія терпить невдачі в “багатьох місцях” в Україні, і президент Владімір Путін може знову спробувати змінити стратегію.

“На даний момент росіяни зазнають невдач у багатьох місцях фронту… Путінські плани A, B і C зазнали невдачі, і він може звернути увагу на план D”, — зазначив міністр.

Минулого тижня у США висловили сумнів, що Росія зможе продовжувати наступальні операції в Україні так, як це було досі. Як повідомлялося, глава MI6 вважає, що РФ “ось-ось вичерпає потенціал” в Україні. Про це Річард Мур сказав на Аспенському форумі безпеки в Колорадо. На його думку, це дасть Україні ключову можливість завдати удару у відповідь.

“Я думаю, що вони ось-ось вичерпають потенціал. Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати живу силу протягом наступних кількох тижнів”, — сказав він.

“Їм доведеться зробити певну паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь” – зазначив Мур.

В останні кілька тижнів військові експерти заявляли, що жертви з обох сторін стають неприйнятними і можуть призвести до сповільнення конфлікту. Надійний мир можливий лише після того, як Росія зазнає нищівної поразки на полі бою, тому Україна має перемогти.

Про це написав глава МЗС Дмитро Кулеба у колонці для видання The New York Times.

“Правда в тому, що Путін не зупиниться, поки не буде зупинений. Тому заклики до припинення вогню, які лунають в Європі та Америці, абсолютно недоречні. Зараз не час погоджуватися на невигідні пропозиції припинення вогню чи мирних угод”, – написав глава МЗС у колонці, переклад якої надала пресслужба міністерства.

За його словами, зараз завдання полягає в тому, щоб завдати поразки Росії та позбавити її можливості знову нападати на будь-кого в осяжній перспективі.

“За умови подальшої тривкої та вчасної підтримки, Україна готова та здатна це зробити…Т ривкий, надійний мир — а не бомба уповільненої дії у вигляді замороженого конфлікту — можливий лише після того, як Росія зазнає нищівної поразки на полі бою. Тому Україна має перемогти. Лише тоді Путін шукатиме миру, а не війни”, – зауважив міністр.

За підтримки світу Україна вже стабілізувала лінію фронту та готується до повернення контролю над територіями, які досі перебувають під окупацією Росії, насамперед на стратегічно важливому півдні, додав міністр. У цьому контексті, Україна закликає партнерів посилювати підтримку та відкидати фейкові “мирні ініціативи” з боку Росії і не звертати увагу на наратив про так звану “втому від війни”, який підживлює російська пропаганда.

Кулеба також заявив, що у деяких країн Заходу “починається зуд на тему переговорів з РФ”. У відповідь на питання про знаки росіян про готовність до переговорів, він зауважив, що українська сторона щодня отримує їх у вигляді чергових ракетних обстрілів української території, у вигляді заяв керівництва Росії і найвищих посадовців про те, що треба звалити президента Зеленського, про те, що треба забезпечити повну денацифікацію України.

“Та немає насправді ніяких сигналів. Росія хоче насправді воювати, але дійсно, під приводом бажання пом’якшити ситуацію напередодні зимового сезону в деяких партнерах починається знову зуд на тему переговорів з Російською Федерацією”, – наголосив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що влада дуже спокійно і чітко роз’яснює партнерам, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності.