ЗМІ: Собаку Путіна возили окремим літаком

Під нові американські санкції потрапила фінська компанія Airfix, літаками якої літали російські чиновники і собака президента РФ Володимира Путіна лабрадор Коні.
Про це пише російське видання "Ведомости", з посиланням на людей з оточення олігарха Геннадія Тимченка, який раніше володій компанією, передає Корупція.Інфо.
Видання нагадує, що раніше Airfix Aviation входила в "Авіа груп" Тимченка, і надавала послуги бізнес-авіації в аеропортах "Шереметьево" і "Пулково".
У 2014 році Тимченко встиг "продати" Airfix до першої хвилі західних санкцій своєму фінському партнеру Каю Паананену, який потрапив в останній санкційний список США.
Видання пише, що "поки її (Airfix) власником був Тимченко, фірма оперувала бізнес-джетами "Газпрому", "Роснефти" і "Транснефти".
Люди з оточення Тимченка розповіли, що літаками Airfix літали глава "Роснафти" Ігор Сєчін, перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, і навіть Путін, "якщо його подорож мала неофіційний характер".

"Літаки Airfix перевозили дочок російського президента – Марію і Катерину, а також друга Марії Путіної – Йоррита Фаассена. А в окремих випадках, коли Путін в далекому відрядженні сумував за своїм лабрадором Коні, його доставляли президенту літаком Airfix", – пише видання.

В уряді РФ і Адміністрації Путіна таку інформацію спростовують.
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, запевняє, що президент РФ літає тільки на літаках спеціального льотного загону "Росія" й іноді на військових бортах.

"Іншими літаками або вертольотами він не користується", – запевнив Пєсков.