Змова! Крик на весь кабінет – Ахметов наступає, разом з Порошенком: все випливло! Таємний план

Сьогодні стало відомо, що проти президента України відкрили справжній олігархічний фронт.

Так конфлікт президента України Володимира Зеленського з найбагатшою людиною країни Рінатом Ахметовим переріс у відкриту війну.

Володимир Фесенко називає ситуацію принципово новою. Він говорить про появу широкої коаліції проти Володимира Зеленського, до якої наразі входять Рінат Ахметов, Петро Порошенко та Віктор Медведчук. І якщо двоє останніх і раніше конфліктували з президентом, то протистояння з Ахметовим — це новий поворот.

«З’явився новий гравець, який впливає на інформаційний простір. У Ахметова цілий інкубатор політиків — від Яценюка та Гройсмана (екс-прем’єри Арсеній Яценюк та Володимир Гройсман.) до Разумкова та Мураєва», — каже Володимир Фесенко.

«Закон про олігархів» очевидно був негативно сприйнятий Рінатом Ахметовим, зазначає пан Фесенко, а «пряма підтримка Ахметовим Разумкова викликала негатив президента».

Отже, Володимир Зеленський опинився в становищі, коли проти нього єдиним фронтом виступили політики, які разом з ним входять до п’ятірки найрейтинговіших у країні. Хоча Петро Порошенко, Дмитро Разумков та Юлія Тимошенко ні про яке поєднання зусиль один з одним не оголошували, діють вони явно узгоджено. Атака збіглася із підписанням «закону про олігархів».

«Підписав антиолігархічний закон, який докорінно змінює відносини між великим бізнесом та політиками. Тепер усі економічні гравці будуть рівними перед законом і не зможуть купувати для себе політичні привілеї. Зламати закон не дамо! – Написав тоді Володимир Зеленський у своєму Twitter.

За словами голови київського Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимира Фесенка, закон не сподобався Ахметову та став тригером конфлікту.

«Навіть з’явилася інформація, що закон спричинив персональну сварку між Ахметовим та Зеленським», — зазначив пан Фесенко у розмові з газетою «Коммерсантъ».

“Про сварку на умовах анонімності згадав і інший співрозмовник «Коммерсантъ». За його словами, під час особистої зустрічі президента та бізнесмена вони обмінялися жорсткими фразами. Перший нібито обіцяв стерти олігарха в порошок, на що другий відповів, що пережив трьох президентів, переживе і нинішнього “.

Політолог Костянтин Бондаренко розширює коло незадоволених президентом:

«Конфлікт між Ахметовим та Зеленським, є конфліктом між Зеленським та Пінчуком, Зеленським та Коломойським».

Бізнесмени Віктор Пінчук та Ігор Коломойський, зазначимо, разом із Петром Порошенком та Рінатом Ахметовим входять до десятки найбагатших українців, яку останній очолює.

«Про масштабну війну говорити я не став би — сторони демонструють арсенал можливостей»,— вважає політолог Бондаренко.

Володимир Фесенко погоджується: поки що це інформаційна війна, скоріше партизанська, без оголошення. Однак, зазначає він, підсумок цієї боротьби — питання відкрите: «Величезний ризик для Зеленського. Серйозний супротивник грає проти нього».

Варто зазначити, поки що флагманом атаки на Володимира Зеленського став телеканал «Україна 24», який належить бізнесменові Рінату Ахметову. Це ЗМІ веде найщільніший вогонь. Саме в ефірі «України 24» вперше після літньої відставки з посади міністра внутрішніх справ з’явився політичний важкоатлет Арсен Аваков. Він рубав з плеча: звинуватив владу в енергетичній кризі, некомпетентності та прямим текстом сказав, що керівництво країни потрібно міняти.

“Газу немає, вугілля немає. Теплий листопад на вулиці, а ми вже просимо аварійну допомогу Білорусії та Росії: дайте нам електроенергії. А якщо Володимир Володимирович (президент РФ Володимир Путін.) скаже: не дам? А якщо спочатку дам, а потім вимкну? Ми до цього йшли? Це феноменальний фундаментальний ідіотизм! $3 млрд від МВФ – подарунок. Купуйте вугілля, газ, що завгодно купите, щоб пройти пік! Вони ці гроші витратили на “Велико будівництво” (інфраструктурний проект президента України “Велике будівництво”.)», – заявив колишній міністр у ток-шоу «Народ проти».