Змова! Поки президент у США – Кличко атакує, разом з Аваковим. На Банковій приголомшені – переворот

Під час сесії Київради 23 вересня мер столиці Віталій Кличко хоче призначити та затвердити своїм заступником Андрія Крищенка – колишнього главу київської Нацполіції. Вони завжди працювали добросусідськи та взаємовигідно. Кличко неодноразово говорив різним людям у своєму оточенні: «Таких би як Крищенко та клонувати».

За даними ZN.UA, пропозицію міського голови Києва генерал Крищенко прийняв відразу. Однак його призначення не лише посилить команду мера досвідченим кадром, але і дасть сигнал: ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков з Віталієм Кличком. Адже без благословення колишнього глави МВС Андрій Крищенко міг би й не прийняти пропозицію опального мера. Надто вже тісно у сприйнятті Банкової сплетені імена Авакова і Крищенка.

Заступник-силовик необхідний Кличку в тому числі для комунікації з правоохоронцями, які за останній час відкрили низку справ проти команди мера. При цьому обшуки періодично відбуваються не лише в КМДА, але й на комунальних підприємствах Києва.

Як повідомлялось, лише у 2021 році правоохоронці оголосили підозру 32 посадовим особам КП і 10 чиновникам КМДА. Водночас починаючи з 2019 року, підозри оголосили 120 чиновникам команди мера Віталія Кличка. 53 кримінальних провадження у 75 співробітникам адміністрації та керівників КП столиці – передані в суд.

Відзначимо, що якщо Кличко візьме Крищенка на посаду це буде свідчити про продовження протистояння з Банковою. А також, що Аваков обрав сторону мера Києва.

Нагадаємо, ще раніше президент України Володимир Зеленський піддав критиці міського голову Києва, голову Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка, сказавши, що столичний керівник «дуже неправильно публічно себе поводить».

«Мене нічого не пов’язує з паном мером, крім одного, що так і є – це моя вертикаль, голова КГГА (– КМДА), Київської державної адміністрації є вертикаллю президента, і хоче він цього чи не хоче, це так і є… І мені здається, що питання правоохоронців – те, що йдуть обшуки, чи 70, чи 50 обшуків було в оточення пана Кличка – Палатний, там ще якісь прізвища – так не треба було красти гроші в бюджеті, мені здається, це справедливо», – стверджує Зеленський.

Глава держави також сказав, що «Віталій Володимирович дуже неправильно публічно себе поводить».

«Здається, справедливе питання – що він хоче від мене, він постійно мені пише, дзвонить, записується на прийом, навіть приходить в Офіс президента без того, що я готовий із ним зустрітися, через те, що в мене бракує часу. Тому що його обрали кияни, і я поважаю їхній вибір, але я президент України, у мене питання, не тільки пов’язані зі столицею. Він звертався до мене, щоб я не звільняв його з посади голови КГГА (КМДА – ред.), хоча маю повноваження. Ви прекрасно знаєте, що в моєму оточенні були люди раніше, які хотіли його звільнити. Він до мене звертався, я йому сказав – немає питань, будь ласка, працюйте, показуйте результат. Тільки в мене прохання – там є якісь люди, всі про це говорять, і є докази у правоохоронців, напевне є докази, ймовірні. Мені здається, що ці часи пройшли, не треба красти гроші з бюджету України. Мені здається, що це правильно», – заявляв президент.

Своєю чергою, Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що напружені стосунки з президентом Володимиром Зеленським і його офісом у нього склалися, зокрема, через те, що він «не є представником цієї влади».