Знищить цілі далеко в тилу! Україна буде мати власну потужну зброю

Україна приступила до створення ракетної системи дальнього радіусу дії. Таке завдання перед конструкторськими бюро і оборонними підприємствами було поставлено нещодавно. Як зазначається в повідомленні: 

"Нам потрібна високоточне ракетне озброєння підвищеного радіусу дії, здатне у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога"

Активізація розробки ракет підвищеної дальності пов'язана з недавнім розривом договору про обмеження ракет середньої і малої дальності, з якого вийшла Росія. Це зняло обмеження щодо розповсюдження такого озброєння, в тому числі і з України.

Експерти надіються, що Україна не буде повторювати помилки Будапештського меморандуму і створить власне високоточнеозброєння.

Як раніше вже повідомляв AUTO-Consulting, роботи зі створення власного ракетного комплексу наземного базування в Україні відновилися кілька років тому в рамках проекту "Грім-2". За цей час був виготовлений ходової макет ОТРК з колісною формулою 10х10, а також проведені його випробування.

 Були також проведені і випробування самої ракети і її двигунів. Однак, роботи одночасно ведуться і за іншими проектами. Зокрема, Україна створює ракетні комплекси ППО і відкрити наземного базування.

В  рамках проекту "Грім-2" реально досяг дальності польоту ракети в 500 км. Але для ракет з дальністю ураження 1000 км і вище, будуть потрібні інші рішення.

Окрім того, міністерство оборони США почне виробництво деталей для крилатих ракет наземного базування після виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це в понеділок, 11 березня, повідомила представник Пентагону Мішель Балданза

"Ми приступимо до виробництва компонентів для підтримки випробувань цих систем на стадії розробки – діяльності, яка до 2 лютого не відповідала нашим зобов'язанням за договором", – сказала вона.

За словами представника Пентагону, виробництво деталей може бути скасовано, якщо Росія повернеться до повного і верифікованого виконання вимог Договору про РСМД до того, як в США офіційно вийдуть з нього.

Нагадаємо, що 2 лютого 2019 року США почали процес виходу з ракетного договору внаслідок його порушення російською стороною. Після рішення Вашингтона Росія також призупинила свою участь у договорі.