ЗНОВУ ТРАГЕДІЯ? На світанку: прорив кордону — ЗСУ б’ють тривогу! ДРГ лізуть табунами, вогонь повсюди! Евакуація!

Як повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ, Сергій Наєв диверсійні групи з Росії залишаються серйозною загрозою для українських прикордонних областей. З метою протидії цій загрозі українські військові проводять відповідні тренування для вдосконалення своєї ефективності.

Нагадаємо, 27 січня вранці російська ДРГ проникла на територію Сумської області. Члени цієї групи вчинили напад на брата та сестру, які проживали в селі поблизу українсько-російського кордону. Злочинці вчинили страту на місці.

Сумська ОВА висловила співчуття родині загиблих та закликала мешканців 5-кілометрової прикордонної зони евакуюватися, обіцяючи надати допомогу на кожному етапі.

 «Сумщина. Сьогодні вранці ворожа розвідувально-диверсійна група жорстко і цинічно розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Їхній будинок знаходиться у селі Андріївка, що розташоване у 5-кілометровій прикордонній зоні. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих», – зазначено у повідомленні в офіційному Telegram-каналі Сумської ОВА.

На північному кордоні ситуація залишається складною через обстріли та активність диверсійно-розвідувальних груп. Найвищий рівень активності зафіксовано в Сумській області, повідомив представник ДПСУ, Андрій Демченко.

 «Найбільше таких спроб фіксується на Сумському напрямку, але також є активність і на Харківщині. Менш активні ворожі ДРГ за останній період фіксуються саме у Чернігівській області», – пояснив речник ДПСУ.

За його словами, з початку 2024 року прикордонники зафіксували понад 1800 обстрілів у прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Найбільше обстрілів було саме на Харківщині.