Знищити негайно! Новий наказ Залужного? Перерізати все – КОРИДОРУ НЕ БУДЕ: не виживе ніхто! Крим в оточення!

Рано чи пізно ми все-таки дійдемо до знищення Кримського мосту. Це – головний шлях постачання озброєння з Росії. Кримські порти натомість не пристосовані до заходу транспортних кораблів.

Про це в інтервʼю українському виданню розповів Тарас Березовець – офіцер 1 бригади спецпризначення імені Івана Богуна. За його словами, Керчинський міст охороняє близько 10 тисяч російських військових та працівників спецслужб.

Усе частіше говорять про те, що важливою частиною майбутнього контрнаступу ЗСУ є знищення Кримського мосту. Військове керівництво України має кілька сценаріїв, як саме знищувати російські комунікації. Це стосується як залізничних колій, так і мостів.

Керченський міст не є чимось надзвичайним. Це лише одна інженерна споруда, що підривається, знищується, як і все інше. Єдина його відмінність в тому, що він має кращу оборону. Його охороняє ціла бригада росгвардії – 4,5 тисячі військовослужбовців збройних сил Росії, – зауважив Тарас Березовець.

Його охороняє зенітний дивізіон, бойові плавці та підрозділи прикордонної служби ФСБ. Навіть вся ця кількість військ, а це близько 10 тисяч російських військових та спецслужб, не змогли вберегти його від підриву, коли були знищені залізничні й автомобільні колії.

“Це лише питання часу, коли Кримський міст буде знищений або не зможе виконувати свою головну функцію – підвезення росіянам озброєння. Крім того, це їхній основний шлях відступу”, – зазначив офіцер ЗСУ.

Що важливо, росіяни мають обмежену можливість постачання через кримські порти. Є серйозні проблеми, пов’язані з тим, що ця логістика є достатньо складною для підвезення, крім того, у Чорному морі часто бувають шторми у цей період. До того ж кримські порти не дуже пристосовані під розвантаження вантажів.

Проблема полягає не в тому, що ці порти не є пристосованими до заходу транспортних кораблів. Сама портова інфраструктура, яка з часів СРСР існувала, не лише не розвивалась, а й деградувала,
– розповів Березовець.

Сухопутний коридор для росіян був, так би мовити, ключем для забезпечення Криму. Його втрата для росіян стане смертельним ударом, підсумував офіцер ЗСУ.

Втім для знищення Кримського мосту Україні необхідні далекобійні ракети. В межах 11 засідання у форматі “Рамштайн” цього питання не обговорювали.

Далеко не все з того, що отримує Україна висвітлюється у ЗМІ. Навіть коли наші союзники кажуть, що певний вид озброєння, наприклад, ракети ATACAMS не передаватимуть, то пізніше можна побачити протилежне. Лише припущенням було й те, що ми можемо отримати авіацію від Польщі та Словаччини, але це зрештою відбулося, – зазначив Тарас Березовець.

Офіцер ЗСУ наголосив, що МіГ-29 не є застарілими, оскільки пройшли кількаразову модернізацію. Це вже не ті радянські літаки, якими вони були на момент випуску. Зокрема, на них поставили сучасне обладнання НАТО. Тобто з точки зору внутрішньої “начинки” ці МіГи є кращими, ніж аналогічні літаки, які є на озброєнні в російських космічних сил.

Тож світ погоджується на завдання ударів по військових об’єктах Росії для якнайшвидшого завершення війни і зараз для цього слушний момент. Про це  в ефірі телеканалу заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що Росія наразі сконцентрувала більшу частину своєї протиповітряної оборони на окупованих територіях України, тоді як сама територія Росії залишилася оголеною та вразливою.

“Вони пропускають усе, що тільки можуть. У них то безпілотники літають, то з ракетами якісь вибухи через те, що вони оголили протиповітряну оборону, стягнули все сюди. І якщо вже використовувати F-16, то тільки так”, — сказав експерт.

Мусієнко зазначає, що вже є підтримка з боку Німеччини та інших країн, які поділяють його думку. Це, на думку експерта, дасть Україні серйозну перевагу у цій війні та допоможе завершити її швидше.