Зрада з Прибалтики! Це сталось щойно – у Кулеби відповіли: закрити рот. Страшна провокація!

Нещодавно мер латвійського міста Даугавпілс зробив гучну заяву, у якій намагався виправдати злочини росії в Україні. Андрейс Елксніньш в інтерв’ю ЗМІ назвав Крим російським, а також ухилявся від того, щоб назвати росію агресором. 

У мера запитали також про те, хто є відповідальним за масові вбивства цивільних у Бучі. У відповідь він зазначив: за все, що сталося, відповідальні і росія, і Україна, і США.  
 
Проте подібні висловлювання насправді не відображають ані офіційної позиції Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців. 

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко. 

«Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини росії в Україні… На щастя, висловлювання цього маргінального діяча не відображають ані офіційної позиції дружньої для нас Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців, які не лише щиро співчувають, а й активно допомагають Україні в її боротьбі проти російської агресії», – зазначив Ніколенко. 

До того ж від додав, що той факт, що соціал-демократична партія «Saskaņa» («Злагода»), представником якої є Елксніньш, «на останніх виборах до Сейму Латвії не змогла подолати 5-відсотковий прохідний бар’єр і опинилася на узбіччі політики» є абсолютно не дивним.