Зрадники на вихід! У Зеленського увірвалися – Разумкова розмазали: нічого не вирішує. Дотиснуть

Колишній голова Верховної Ради народний депутат Дмитро Разумков заявив, що нова партія, яку він збирається створити, за ідеологією буде заснована на “розумному консерватизмі”. Про це Разумков повідомив в ефірі олігархічного каналу.

“Мені найближчий розумний консерватизм. Тому що ми повинні змінювати країну на краще, але реформи повинні проводитися зрозуміло для людей, зрозуміло для бізнесу, зрозуміло для наших міжнародних партнерів. І головне, вони повинні мати чіткий план – що за чим відбуватиметься і до яких позитивних наслідків це може призвести”, – сказав Разумков, відповідаючи на запитання, яку партію він має намір будувати за ідеологією.

Він пояснив, що розумний консерватизм потрібен, тому що сьогодні є велика частка відповідальності держави перед людьми – 40% людей не зможуть пройти сучасні виклики без допомоги держави.

З іншого боку, за словами Разумкова, у відносинах з бізнесом влада має бути ліберальнішою.

У цей же час депутат від “Слуги народу” Павло Фролов розповів, що буде з депутатами з монобільшості, які увійшли до міжфракційного об’єднання ексспікера Разумкова,

“Дивитимемося, як ці депутати голосуватимуть і як вони виконуватимуть нашу програму, програму президента. Я, наприклад, створив найбільше міжфракційне об’єднання у Верховній Раді “За конституційну реформу та ефективну владу”, 283 підписи зібрав за 2 дні. Саме по собі об’єднання не дає інструментів абсолютно ніяких — права на виступ, права слова на погоджувальній раді… Це об’єднання можна використовувати для того, щоб при виступах говорити, що я входжу до такого-то міжфракційного об’єднання, але щоб виступити, можна брати слово як народний депутат.

Будемо дивитися, зараз складно коментувати, бо лише з’явився список. Будемо дивитися на дії депутатів, чи залишаться вони в нашій команді. Зрозуміло, які там люди та з ким вони пов’язані”, — сказав він.

“Екс-спікер ВР Разумков розпочав формування групи своїх прихильників у парламенті. Як я і прогнозував, він не має можливості сформувати свою депутатську групу. Тому він пішов доступнішим шляхом – через створення міжфракційного об’єднання «Розумна політика». Гра слів та алюзія з прізвищем Дмитра Разумкова очевидні. Відчувається стиль політтехнолога. Нагадаю, що це попередня професія Дмитра. Цілком імовірно, що «Розумна політика» стане і назвою майбутньої партії Разумкова”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук Володимир Фесенко.

“Дмитро Разумков не має можливості створити свою депутатську групу. А от сформувати міжфракційне депутатське об’єднання – без проблем. Формально членів цього об’єднання із різних фракцій це ні до чого не зобов’язує. У кращому разі члени такого об’єднання можуть координувати свою діяльність (наприклад, для спільного лобіювання регіональних чи галузевих інтересів або за якоюсь спільною темою)”, – наголосив Фесенко.

Ймовірно, інтереси Дмитра Разумкова, з огляду на його список, збігаються з інтересами олігарха Ріната Ахметова. Більшість нардепів з цього списку ЗМІ неодноразово викривали у лобіюванні питань, пов’язаних з енергетикою України, а хто у нас монополіст з цього питання? Правильно, Ахметов. І так сталося, що минулого тижня йому почали приписувати серйозний конфлікт з президентом. І, можливо, Разумков, якого Зеленський називав колись своїм товаришем, тепер є інструментом у війні олігарха.