Зробили новорічний сюрприз: одразу декілька країн відкрили українцям абсолютний безвіз

Країни Прибалтики скоро стануть доступніші для українців. Аби потрапити туди, більше не потрібно закордонних паспортів. Незабаром громадяни України зможуть подорожувати до країн Прибалтики по ID-картками.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ в соцмережі Facebook.

"Ви можете по ID-картою відвідувати без паспорта Туреччину, Грузію, і Катар, а найближчим часом до цього переліку додадуться і країни Прибалтики" , – йдеться в повідомленні.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Як повідомлялося, з листопада українці зможуть поміняти звичайні паспорти на пластикову ID-карту. Як відомо, головною перевагою карти є безпека – документ неможливо підробити. Інформація, яка записана на чіпі, – захищена.  Труднощів зі зчитуванням інформації не буде, всі необхідні установи, наприклад, банки, обладнані спеціальними рідерами. І вважати інформацію можна також за допомогою смартфона.

Отримати документ можна протягом 20 робочих днів. Вартість паспорта 279 гривень – це адміністративний збір. Перша ID- карта видається тільки за місцем реєстрації.

Нещодавно кабінет міністрів на засіданні затвердив угоду України з Уругваєм про безвізовий режим поїздок. Відповідну угоду було підписано у вересні, після його повинен був затвердити уряд. В силу "безвіз" вступає на 30-й день з дати повідомлення сторонами про виконання внутрішньодержавних процедур.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що в минулому році уругвайцями було оформлено 54 короткострокові візи та стягнуто консульський збір у розмірі 6,6 тисяч доларів, за 10 місяців 2018 року – 67 віз і збір у 9,1 тисяч доларів.