”Зроблю те, чого ніколи не робив!”: Порошенко поставив ультиматум

Президент України Петро Порошенко не має наміру підписувати державний бюджет на 2019 рік, якщо в ньому не буде розширена програма субсидій.

Таку заяву український лідер зробив на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві. Він наголосив на необхідності збільшити фінансування системи.

"Я спілкувався з урядом і моя принципова позиція – захистити людей і удосконалити і розширити систему субсидій, збільшити виділення коштів на її виконання. Принципова позиція: жодна бідна і жодна незахищена людина точно не повинна постраждати. Жодна бідна, жодна незахищена людина не повинна платити більше. І у нас є абсолютно чітке взаєморозуміння, що ми саме в такому напрямку і будемо діяти", – сказав Порошенко.

За його словами, субсидіями потрібно забезпечити 100% тих, хто їх потребує. Український лідер підкреслив, що не якщо його позицію також не врахують до другого читання законопроекту, то він не підпише бюджет.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

"Підкреслю окремо: якщо цієї позиції не буде в бюджеті, без врахування позиції президента при підготовці в парламенті, я бюджет цей не підпишу – зроблю те, що ніколи не робив", – додав він.

Порошенко також підкреслив, що система монетизації субсидій повинна передбачати реальні виплати людям, які використали менше енергоресурсів, ніж передбачено.

"Ті, хто економить енергоресурси, використовує суми менші, ніж передбачено законом – хоча ми все одно за рахунок коштів платників податків з державного бюджету витрачаємо живі гроші, це ніякі не заліки – на субсидії, так ось кожна людина, яка заощадив, має право заощаджену різницю отримати – підкреслюю – живими грошима ", – уклав президент.