ЗСУ ЇХ ВИВОДЯТЬ! Одним указом – Авдіївку затрясло: Путін кусає лікті. Штаб на ногах, ПЕРЕГРАЛИ!

Російські окупанти продовжують штурмувати в районі Авдіївки, ситуація залишається напруженою.

Костянтин Машовець військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив» наголосив, що найближчими днями буде помітний деякий результат, адже командування прийняло відповідні решення.

«Наскільки я розумію, «кардинальне рішення», стосовно Авдіївського району оборони, українським командуванням прийнято.», — написав він на своїй сторінці у фейсбук.

Ймовірно військовий аналітик мав на увазі рішення, де Україна кинула на порятунок Авдіївки одну з найкращих своїх бригад.

Таким чином за словами Машовця, російське командування зараз на Авдіївському напрямку розпочне перегрупування сил й засобів, принаймні, на тактичному рівні, однак це не дасть жодного результату на полі бою, адже українське командування випередило окупантів. В росіян залишиться лише один вихід — вивести війська з цього населеного пункту.

Зазначимо, основним завданням наразі українських сил у Авдіївці буде зменшити тиск на головну асфальтовану дорогу зі сходу на захід до центру Авдіївки, вулицю Грушевського. Як нагадує Forbes, 3-тя десантно-штурмова бригада провела одну з останніх переможних битв в українському наступі 2023 року і звільнила місто Андріївка, за 25 миль на північ від Авдіївки.

«Ця перемога дала можливість бригаді відпочити, перекваліфікуватися, набрати нових солдатів і, якщо чутки правдиві, переоснаститися бойовими машинами М-2 американського виробництва», — йдеться у статті.

Водночас повільний крах оборони Авдіївки в останні тижні, можливо, змусив бригаду призупинити навчання і повернутися на фронт.