ЗСУ зайшли – прокидайтесь! Наші беруть плацдарм: одразу увесь фланг-окупанти в розпачі, наші дожали!

ЗСУ зберігають усі свої позиції на лівому березі Херсонської області та просуваються вперед.

Пропагандисти підтверджують той факт, що українські захисники є на лівому березі в районі Кринки. Більше того, бойові дії все ще продовжуються в районі населеного пункту. Аналітики з Інституту вивчення війни озвучили картину боїв на цій ділянці фронту, відштовхуючись від даних із відкритих джерел.

Лише один-єдиний Z-канал WarGonzo написав і про бої за Піщанівку, хоча інші пропагандистські телеканали перестали згадувати цей населений пункт із 19 жовтня.

Український воєнкор Костянтин Машовець заявив, що ЗСУ розширили свою присутність на східному березі Дніпра. Начебто українські захисники контролюють територію від берегової лінії Дніпра до річки Конка.

Проте аналітики з ISW заявляють, що насправді територія не така й велика, як описує Машовець. Російські воїнкори заявляють, що в ніч із 17 на 18 жовтня на лівому березі Херсонщини висадився великий десант ЗСУ, який зумів просунутися на 5 км між Олешками та Козачими Таборами.

При цьому в МО РФ заявляють, що 22 жовтня не дозволили українському десанту висадитись у районі Придніпровського, Тягинки та Кринок. На цій ділянці фронту українським захисникам протистоять окупанти з 70-ї мотодивізії, 810-ї бригади морпіхів, 177-го полку морпіхів, 126-ї берегової охорони, 8-го артилерійського полку та 127-ї розвідбригади.

При цьому ВКС РФ продовжують завдавати авіаударів правому березі Херсонщини. У Генштабі України повідомили про удари по Тягинці, Токарівці, Барвінку, Понятівці та Ольгівці.

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни почали масово мародерити і в ЗСУ припускають, що окупанти не збираються закріплюватися у тих населених пунктах.