Зупинити вогонь! Повна перемога ЗСУ – назвали дату: це принесе Україні мир. Офіційно оголосили!

Українці з нетерпінням очікують повної деокупації всіх територій нашої країни та швидкого завершення всіх бойових дій. У Міноборони зазначили, що терміни закінчення війни залежатимуть від успіхів Сил оборони під час літнього контрнаступу. Однак наші військові сподіваються, що вже до кінця 2023 року вдасться остаточно припинити всі воєнні дії.

Про це в ефірі національного марафону розповів перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

Заступник очільника Міноборони наголосив, що наразі доволі тяжко передбачити, коли саме завершаться бойові дії з російськими окупантами. За його словами, все залежатиме від результатів літньої кампанії, яку здійснюватимуть Сили оборони.

Якщо ми зможемо переламати фронт і ситуацію, коли Росія ще думає, що вона вистоїть, то війна закінчиться дуже швидко, – підкреслив Павлюк.

Він також запевнив, що ЗСУ робитимуть усе можливе, щоб припинити війну якнайшвидше й вийти з неї переможцями

“Ми сподіваємось на це. Я думаю, що ми матимемо успіх”, – сказав генерал.

Попри це, він зауважив, що передбачити дії росіян не можливо, адже, на думку Павлюка, вони “не мають здорового глузду” й не “товаришують з головою”. Однак Павлюк наголосив, що українська армія має все, аби “звільнити Україну від цієї нечисті”.

Павлюк зазначив, що від російської армії можна очікувати чого завгодно. Проте, на його думку, окупанти не зможуть вдарити ядерною зброю по Україні.

Здоровий глузд сподівається, що (росіяни – ред) цього не зроблять, тому що інакше Росія буде знищена як країна, – розповів генерал.

Він також зазначив, що такий крок з боку окупантів одразу призведе до жорсткої реакції з боку країн Заходу, які зроблять усе, щоб більше “ні в кого не було бажання повторювати такі помилки”. Павлюк наголосив, що застосування ядерної зброї – це крок в нікуди, й всі це розуміють.

Та наразі питання застосування ядерної зброї країною-агресоркою стоїть виключно на етапі погроз. В той же ас ЗСУ просуваються і мають нові успіхи на полі бою

Зокрема в Мережі з’явилося відео зі звільненого українськими захисниками Сторожевого. Аналізуючи ці кадри, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко зазначає, що це відео підтверджує низку важливих моментів.

«Перший – це знову-таки, правильна стратегія Генштабу та офіційних осіб, повідомляти про просування та звільнення із затримкою за часом. А тому вже не тільки Сторожове, суто логічно, але не час», – зазначає Коваленко.

Другий момент – це те, що українські Герої діють невеликими мобільними штурмовими групами, на бронеавтомобілях або легкоброньованій техніці.

Це, зазначає аналітик, говорить про те, що це не основні ударні сили.

“Загалом, назвемо це так, розвідка боєм на максималках з перевиконаними завданнями”, – переконаний експерт.

Третій момент, продовжує Олександр Коваленко, це підтвердження здогадів, що українські захисники рухаються вздовж річки Мокри Яли обома берегами.

«Це дозволяє, з урахуванням “інших рухів” окупантам створювати загрозу “цікавого становища” і мотивує їх негативно наступати раніше за прямий контакт», – пояснив Коваленко.

Експерт також наголосив, що “все тільки починається”. Тож у найближчому майбутньому на українців та цивілізований світ, схоже, чекають хороші новини із фронту. ЗСУ мають всі шанси розбити ворога та повернути значну частину українських територій під наш контроль. Як ми бачимо, перші успіхи у цьому напрямку роботи українських оборонців вже помітні. В той же час для окупантів це черговий провал та пришвидшення однієї з наймасштабніших поразок для країни-агресорки Російської Федерації.