Зустріч Байдена і Путіна : Історична подія – що зміниться для України : жодних проривів не відбулося

Мої загальні висновки (оцінки) щодо зустрічі Байдена і Путіна: добрі наміри Байдена проти цинічних розрахунків Путіна (це про стратегічний діалог між США і Росією).

Про це у своєму Фейсбуці пише політолог Володимир Фесенко.

Певною мірою це стосується і головного меседжу Байдена – “є перспектива значно поліпшити наші відносини, не поступаючись цінностями”.

Хай спробують. Боюсь що вийде те саме, що і зі славнозвісним “перезавантаженням” американо-російських відносин при Обамі.

Для нас такий підсумок скоріше добре, ніж погано. Певне зняття напруги між США і Росією – також скоріше добре, тому що тоді є шанс, що буде менше напруги й на наших кордонах з Росією. Але це в ліпшому варіанті, і, на жаль, не гарантовано.

Як я і прогнозував, жодних проривів на цій зустрічі не відбулося.

Крім того, президент Росії Володимир Путін на переговорах з президентом США Джо Байденом у Женеві не зміг домовитися взагалі ні про що, оскільки у них абсолютно різні цінності.

Таку думку висловив під час спецефіру “Женевська зустріч” в програмі “Ток-шоу №1” на телеканалі “Україна 24” ексдепутат Держдуми Росії Дмитро Гудков

“Я не побачив взагалі ніякого прориву, крім того, що посли повертаються. Мені здається, навіть еліти всередині Росії зрозуміли, що Путін взагалі ні про що не зміг домовитися. При цьому в Байдена теж очевидне завдання – йому не потрібна ніяка війна в Європі. Тому йому важливо було зустрітися, щоб піти шляхом деескалації, або контрольованої ескалації, щоб було зрозуміло, чого очікувати”, – заявив колишній депутат Держдуми.

На його думку, з самого початку було очевидно, що президенти не можуть знайти спільну мову.

“У Путіна дуже архаїчне уявлення про будову світу. Він живе ще в минулому столітті. Як можна про сфери впливу в ХХІ столітті домовлятися з президентом США, які поважають інтереси інших країн, визнають права людини, свободу слова? Тобто абсолютно різні цінності, і домовитися просто неможливо. В путінської Росії немає союзників у світі, а Байден продемонстрував, хто його союзники”, – підкреслив Гудков.

Нагадаємо, у середу, 16 червня, в Женеві відбулася зустріч президента США Джо Байдена з російським главою держави Володимиром Путіним.

На переговорах були присутні тільки президенти США і РФ, держсекретар, глава МЗС Росії, а також перекладачі.

За підсумками зустрічі Путін і Байден по черзі дали прес-конференції для журналістів.