Звинуватили Україну! Війна в Грузії? Цинічна заява – проти Путіна. Всі деталі – такого ніхто не чекав!

Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі шокував весь світ цинічною заявою, що нібито Україна прагне, щоб війна перекинулася на територію його країни.

Гарібашвілі використав дуже дурний аргумент, що українська влада намагається відкрити другий фронт для того, щоб втягнути Грузію у війну з Росією.

“Спроби того, щоб цей конфлікт якось перейшов до нашої країни, на жаль, не припиняються. Ми безпосередньо чули заяви української влади на цю тему. Їхньою метою було відкриття “другого фронту”.

Він додав, що задля цієї “мети” влада України відправила Міхеїла Саакашвілі до Грузії. Однак у той же час прем’єр Грузії намагається всидіти на двох стільцях – він побажав Україні завершення війни.

“Я хочу побажати всім, у тому числі й нашому дружньому українському народу одного – миру, своєчасного закінчення цієї війни та повернення територій”, – зазначив Гарібашвілі.

Стан колишнього президента Грузії і громадянина України Михеіла Саакашвілі стрімко погіршується. Президент України Володимир Зеленський заявив, що грузинська влада “вбиває і катує” колишнього грузинського очільника.

Вдень 1 лютого Саакашвілі на сторінці в соцмережі фейсбук розповсюдив своє звернення до українців і фото свого стану. Як видно, колишній грузинський президент значно втратив вагу і перебуває у важкому стані.

Він заявив, що може померти найближчим часом і не дожити до перемоги України у війні проти Росії.

На цю ситуацію відреагував український лідер Володимир Зеленський. На брифінгу в Києві у середу разом із президентом Австрії він назвав “вбивством” те, що влада Грузії робить із Саакашвілі.

“Тому тут таке питання: Грузія за кого сьогодні, за кого її керівництво? Вони нейтральні? Вони за Росію, тому що Росія веде себе зі своїми політиками так само, як сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не їхніх політиків, до речі, а до громадян України”.

Зеленський наголосив, що Саакашвілі є і залишається громадянином України. Тому він не розуміє такого поводження з ним з боку грузинської влади.