20 хвилин тому! Невідкладна нарада: Кличко збирає – Київ під загрозою, готуватися до нападу, терміново!

Технологи Віталія Кличка явно порадили йому піаритись на тему загрози повномасштабної російської агресії. Сьогодні він провів нараду зі своїми заступниками та силовиками щодо оборони Києва на випадок такого нападу.

У нараді брали участь заступники голови КМДА, керівники Департаменту муніципальної безпеки, бригади територіальної оборони столиці, прокуратури та СБУ Києва, представники Головного командування ЗСУ, поліції столиці.

На чолі столу – звісно сам Кличко. На нараді заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко заявив, що столиця створює штаб територіальної оборони. За його словами, система має бути розгорнута найближчим часом.

«Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, й до найгіршого. У нас має бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів», – підкреслив Кличко.

Мер зазначив, що від безпеки в столиці багато в чому залежить і стабільна ситуація в країні.

Кличко також наголосив на необхідності особливої уваги до безпеки об’єктів критичної інфраструктури міста.

Зазначається, що таких об’єктів у Києві – понад 500. Їх, у випадку надзвичайної ситуації, беруть під охорону різні відомства. Зокрема Нацполіція, військові, підрозділи територіальної оборони.

Також у січні планують провести командно-штабні навчання територіальної оборони столиці. Наразі продовжують набирати резервістів у бригаду територіальної оборони.

Кличко не вперше «сідлає» тему загрози від Росії. А краще ремонтом аварійних мостів зайнявся б, – пише телеграм-канал Klymenko Time.