ATO

Широкино є своєрідним ключем до Маріуполя. Є три варіанти виходу із ситуації, яка склалася навколо цього селища, де останнім часом йдуть бої.

Про це в коментарі розповів командир полку "Азов", депутат Андрій Білецький.

"Широкино – ключ до Маріуполя. Це селище потрібне для лобового наступу на Маріуполь… Якщо вони увійдуть у місто й закріпляться хоча б на окраїні, українській стороні, як показує практика, не вистачить розкладу сил, щоб вибити їх з міста", – заявив він.

На його думку, після цього може початися "поступове, щоденне поглинання міста "ДНР", закріпившись на окраїні, вони вже виконають завдання по узяттю міста: зупиниться промисловість, з'являться сотні тисяч біженців".

"Широкино – це домінуюча висота. Той, хто тримає оборону на висотах Широкиного, або закриває дорогу на Новоазовськ, або закриває дорогу на Маріуполь. І нам, і їм вона необхідна", – сказав Білецкий.

"Друга площина цього всього наступна – це чисто тактичний момент. Ніде лінія розмежування не йде по центру населеного пункту. Через те, що в Широкиному вона йде по центру населеного пункту, ми маємо наступне: солдати перебувають один від одного на мінімальній дистанції стрілкового вогню, іноді буквально близько сотні метрів", – додав він.

Білецький додав, що повномасштабний бій починається тоді, коли "відбувається один постріл, один вибух гранати – випадковість це, чи якийсь ДНРівець був п'яний, або часовому щось привиділося – через 10-15 хвилин це перетворюється на повноцінну, повнокровну канонаду…Така будь-яка маленька зачіпка призводить до повноцінного бою", – пояснив він.

"Із цього є три виходи. Або українська сторона піде із Широкиного, але Широкине по Мінських домовленостях і карті, доданої до Мінських домовленостей – 2, є українською територією, контрольованою українськими військами. Тому це буде просто порушенням уже самих Мінських домовленостей, які й так порушені вже багаторазово", – заявив Білецький.

"Або піде "ДНР", у що я не вірю. Тому що це люди практичні, які думають, на відміну від нас, про свою вигоду й майбутньому розвитку війни", – додав він.

"Або між нами встане щось – якась сила, яка буде фіксувати, умовно кажучи, порушення. Такою силою могла б виступити ОБСЄ. Але вона цього не зробить", – додав Білецький.

 

Джерело: Корупція.Інфо