5_main

Народний депутат від БПП, екс-журналіст Сергій Лещенко отримав нові підтвердження існування за генпрокурора Віталія Яреми схеми "прощення" топ-чиновників, які використовувалися соратниками режиму Януковича для зняття санкцій ЄС.

Як пише він у своєму блозі, за цією схемою отримав "індульгенцію" екс-міністр екології кабінету Миколи Азарова, Микола Злочевський

5 серпня 2014 ГПУ відкрила проти нову справу за незаконне збагачення за доказам британців – вони заарештували в Лондоні $ 23,5 млн корупціонера.

Напередодні суду про продовження або зняття арешту активів Злочевського, 2 грудня, слідчий ГПУ пише лист про те, що екс-міністр чистий перед законом всупереч відкритому виробництву і збору доказів. Слідчий перебував у підпорядкуванні зама Яреми. В результаті 4 грудня керівництво ГПУ відмовилося від розслідування і передало справу до міліції.

Лист від ГПУ на захист Злочевського використовували в Лондоні як доказ невинності їхнього клієнта. 29 грудня Генпрокуратура повторно висунула підозра екс-міністру, проте в суді з активів вже було знято арешт.

Новим замгенпрокурора Юрій Столярчук пообіцяв розслідувати змову колишнього керівництва ГПУ з Злочевським.

b21c0-zloch0stolarchuk

 

Джрело: Корупція.Інфо