Анджеліна Джолі!: Лукашенка запідозрили в романі з відомою красунею. Конфлікт набирає обертів

Депутат Палати представників Національних зборів Білорусі нового скликання, «Міс Білорусь-2018» Марія Василевич в своєму Instagram звинуватила британське видання The Times в публікації «брехливих фактів».

Про це повідомляють ЗМІ.

«Я за свободу слова. Але будь добрий нести відповідальність за кожне сказане тобою слово. Особливо, якщо ти журналіст. Особливо, якщо ти журналіст провідного видання. Для більшого хайпу, для високих рейтингів, для формування бажаного для кого-то громадської думки журналісти висвітлюють ситуацію, як того вимагають поставлені перед ними завдання. Чи можемо ми після цього називати їх журналістами? Звідки тоді нам дізнатися правду? І кому нам довіряти, якщо навіть відоме світове видання дозволяє собі публікувати брехливі факти … Чи це професійна журналістика? », – написав М. Василевич в соцмережі.

Королева краси зазначає, що «журналістика – це не про« за »і« проти », це не про особисте ставлення журналіста до того чи іншого факту.

«Завдання журналіста – не намагатися переконати і нав’язати суспільству свою думку, а донести максимально об’єктивну інформацію. Але у нас інша ситуація – журналістика думок », – вважає депутат білоруського парламенту.

У понеділок, 18 листопада, The Times опублікувала великий матеріал, присвячений минулим виборам депутатів парламенту в Білорусі. Крім оцінки підсумків виборів, там також розповідається про наймолодшого депутата країни – 22-річну «міс» Василевич, яка іноді з’являється на офіційних і неформальних заходах, де присутній президент Олександр Лукашенко.

Багато шанувальників називають Марію білоруською Анджеліною Джолі.