Байден розв’язує руки Путіну! Сталося немислиме – фатальна зрада. Колосальна помилка США – Зеленський в люті!

Президент США Джо Байден сподівається, що у президента України Володимира Зеленського не вийде зустрітися з противниками “Північного потоку 2” під час свого візиту до Вашингтона. Про це заявив журналіст Іван Яковина у програмі “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24”.

“Те, що Зеленського покликали до Вашингтона — це, напевно, єдина хороша новина останніх днів. Тому що всі інші новини виглядають так собі в цій газовій епопеї, яка пов’язує Україну, США, Німеччину і Росію. 30 серпня (день зустрічі Зеленського і Байдена — ред.) — це дійсно сезон відпусток. Відповідно у Вашингтоні не буде представників Конгресу, Сенату, там, по суті, нікого з американської політичної еліти не буде.

Власне, на цю ситуацію і розраховує Джо Байден, коли кличе Зеленського в Вашингтон саме 30 серпня. Він сподівається, що у Зеленського не вийде зустрітися з представниками парламенту і консолідувати супротивників будівництва “Північного потоку-2”, — сказав він.

Яковина зазначив, що Байден розв’язує руки президенту Росії Володимиру Путіну.

“Противники цього будівництва зараз в один голос заявляють, що поки цей газопровід не побудований на 100%, він не побудований взагалі. Тому слова Байдена, що цей газопровід вже було пізно зупиняти, не мають під собою ніяких підстав. Ще величезна зараз є претензія в американських парламентаріїв до тексту угоди між США і Німеччиною. Тому що в ньому немає ніяких жорстких гарантій для України та її безпеки — економічної та військової. Більш того, для України ця угода несе колосальні ризики — як економічні, так і у сфері безпеки.

З запуском “Північного потоку-2” у Путіна будуть повністю розв’язані руки для реалізації тієї стратегії, яку він недавно описав у своїй статті. У цій статті фактично міститься обіцянка ліквідувати українську державність будь-якими способами, в першу чергу військовими та економічними. Тому, розв’язуючи зараз руки Путіну, Байден робить колосальну помилку. До речі, Держдепартамент США заявляє: ми ні в якому разі не забороняємо Україні висловлюватися проти “Північного потоку-2″. Але якраз дата 30 серпня свідчить про те, що Білий дім не хоче, щоб Зеленський зустрічався з конгресменами й консолідував противників газопроводу. Самі конгресмени, сенатори теж кажуть, що хочуть зустрітися із Зеленським, і вже в повний голос вимагають від Білого дому перенести дату візиту Зеленського в США”, — розповів журналіст.

Зазначимо, президент США Джо Байден заявив пізно ввечері в середу, що на цьому етапі реалізації проєкту “Північний потік-2” немає можливості зупинити його завершення.

Про це повідомляє CNN.

“Північний потік” завершено на 99%. Ідея про те, що можна було щось сказати або зробити, щоб зупинити його, була неможлива”, – сказав Байден в Кентуккі перед тим, як повернутися до Вашингтона.

“Але у мене, як ви знаєте, були дуже, дуже плідні дискусії з Ангелою Меркель, і вона працює, і з урядом Німеччини, з приводу зобов’язання, яке передбачає, що якщо насправді Росія докладе зусиль, щоб навмисно завдати шкоди Україні або іншим країнам, вони дадуть відповідь”, – додав Байден.

21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Україна та Польща відреагували спільною заявою, у якій запевнили, що працюватимуть разом зі своїми союзниками та партнерами над протидією запуску “Північного потоку-2”, допоки не будуть розроблені рішення для подолання безпекової кризи, пов’язаної із газопроводом.

Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо “Північного потоку-2”, оскільки наполягає, що він загрожує безпеці України і порушує принципи диверсифікації Енергетичного Союзу ЄС.

У червні президент України Володимир Зеленський наполягав, що зупинити добудову газопроводу “Північний потік-2” можуть тільки США та президент Джо Байден.