БІЙНЯ В НЕБІ! Гордість Путіна на щебки: окупанти ридають – ЛІТАКИ НЕ ПІДНІМАЄМО! ЗСУ дали жару!

Після удару по летовищу «Бельбек» 31 січня та знищення трьох російських літаків, окупанти не тямлять себе від страху та намагаються знаходити максимально безпечні рубежі для пуску.

Водночас перевага РФ у повітрі залишається.

Це було наголошено керівником Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк під час телемарафону.

За словами Гуменюк, попри втрату літаків, перевага у РФ у повітрі залишається, але ЗСУ намагаються «максимально вирівняти» це положення.

Вона також вказала, що, попри збільшення використання FPV-дронів росіянами, це не призводить до значущого результату, оскільки ЗСУ знаходять способи протидії цьому.

Відзначимо, що в інформаційному просторі з’явилася інфографіка, яка вказує на те, скільки кораблів Чорноморського флоту РФ втратив з 2022 року.

Зокрема, відомо про поразку трьох великих десантних кораблів «Точкою-У» в Бердянську у травні 2022 року — «Саратов», «Новочеркаськ» та «Цезар Куніков».

Також на початку війни ракетний крейсер «Москва» пішов на дно після вдалого відпрацювання протикорабельних ракет «Нептун».

Влітку того ж року рятувальний буксир СБ-739 «Василь Бех» зазнав потоплення після атаки двома ракетами «Гарпун».

Мінний тральщик «Іван Голубець» був також знищений після атаки морським дроном у Севастополі.

Літом минулого року великий десантний корабель «Оленьогірський гірник» був уражений дроном у Новоросійську.

Восени ЗСУ атакували ракетами судноремонтний завод у Севастополі, знищивши БДК «Мінськ» з підводним човном «Ростов-на-Дону».

Далі той самий вид ракет вразив невеликий ракетний корвет «Аскольд» в Керчі. Перед новим роком БДК «Новочеркаськ» був уражений ракетним ударом у Феодосії.

Всього зафіксовано 11 кораблів, які були знищені чи пошкоджені українською стороною. Також у цей список увійшов у 2024 році ракетний катер «Івановець».

1 лютого спецназівці розвідки знищили ракетоносія, який знаходився в озері Донузлав. Судно було пошкоджено морськими дронами.