Бірюков докладно пояснив, чому Міноборони відмовилося від канадських винищувачів

Сьогодні, 23 листопада, радник Петра Порошенка Юрій Бірюков, який більш відомий як волонтер Фенікс, розповів, чому Україна відмовилася отримати від Канади 20 винищувачів F-18. 

"Колись там в минулому Міноборони запропонували Макдонел-Дуглас F/A-18, а ми відмовилися. І тепер у нормальних людей в голові дряпається питання – WTF? Цитата з Вікіпедії: "Макдонел-Дуглас F/A-18 – американський палубний винищувач-бомбардувальник і штурмовик, розроблений в 1970-х роках." 

Сподіваюся, що слово "палубний" нікого не бентежить, так?", – написав у себе в Facebook Бірюков. Читайте також: Маккейн вважає ганьбою відмову США надати Україні зброю Бірюков підкреслив, що "від пропозиції відмовилися абсолютно обґрунтовано". 

"Ми не в змозі собі дозволити такі літаки! Не зможемо оплачувати їхнє обслуговування, не зможемо заряджати їх, не зможемо підтримувати . А хто на них буде літати? А де у нас є комплекси супроводу польотів?, – заявляє радник Порошенка.

Він зазначив, що питання про перехід на західні стандарти і на західну техніку – питання актуальне в перспективі, а не зараз.

"Зараз починати треба з трусів і шкарпеток, з форми, з наметів і спальників, з колісної техніки", – додав Бірюков.

 
Читай найсвіжіші новини про Львів

Джерело: ТСН