“Через день після того як здав тест”: Міністр помер від коронавірусу – країна в шоці. Хвороба не залишила шансів

Глава МЗС помер через день після того, як здав тест на коронавірус і отримав позитивний результат.

Міністр закордонних справ Зімбабве Сібусісо Мойо помер в середу 20 січня від ускладнень захворювання COVID-19. У понеділок він здав тест, який підтвердив інфікування коронавірусом.

Глава МЗС став уже третім міністром в уряді Зімбабве, який помер від COVID-19.

Генерал Мойо був керівником операції по усуненню від влади диктатора Роберта Мугабе восени 2017 року. Саме він звернувся до жителів країни по телебаченню і оголосив про зміщення президента.

Після перевороту Мойо отримав посаду в адміністрації нового президента Еммерсона Мнангави.

15 листопада 2017 року воєнні взяли під варту президента Зімбабве Роберта Мугабе і його дружину Грейс після того, генерал Сібусісо Мойо пригрозив втрутитися в кадрові чистки. Перед цим Мугабе звільнив віце-президента Еммерсона Мнангагву і звинуватив його в спробі захопити владу. Довгий час Мнангагву вважали ймовірним наступником 93-річного Мугабе.

19 листопада Мугабе змістили з посади голови правлячої партії країни – “зімбабвійського африканського національного союзу – Патріотичного фронту” (Zanu-PF). Замість Мугабе Zanu-PF очолив колишній віце-президент країни Еммерсон Мнангагва, який повернувся в країну.

21 листопада спікер парламенту Зімбабве Якоб Мугенда оголосив про рішення Мугабе піти у відставку. Через три дні відбулася інавгурація Мнангави.