“Це не шлях цивілізованої країни!”: Розлючений Зеленський прокоментував сутички під Радою. Попри опір старих “еліт”

Президент Володимир Зеленський вважає, що мітинг, який пройшов 17 грудня під Верховною Радою, не був мирним зібранням, оскільки під час нього постраждали люди.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що кожен має право на мирне зібрання та на висловлення своєї думки. Водночас під час цього мітингу постраждали мітингарі й поліціянти.

«Це не шлях цивілізованої країни. Якщо ми хочемо кращого життя, то маємо навчитися говорити, поважати одне одного і, зрештою, жити разом. Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми дослухаємося до людей», — зазначив глава держави.

На його думку, дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон.

Він також вважає, що «на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла».

Нагадаємо, 17 грудня кілька тисяч аграріїв перекрили дороги в 10 областях, протестуючи проти скасування мораторію на продаж землі. Під Радою націоналісти намагалися встановити намети, після чого відбулися сутички.

У десяти областях аграрії перекрили дороги проти зняття мораторію на землю. Під Радою перші сутички
з поліцією та Нацгвардією. В хід пішла бруківка, палиці, сльозогінний газ та кийки. Поліція повідомила про двох потерпілих правоохоронців та одного затриманого.

Згодом біля будівлі Верховної Ради та на вулиці Грушевського знову поновилися сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що в результаті зіткнень постраждали 17 правоохоронців. Поліцейські затримали 26 учасників акцій.

Пізніше поліція повідомила, що на вулиці Інститутській, за кілька кварталів від місця сутичок, помер чоловік