Це принесе мир! В Зеленського змогли – історичне рішення: прямо в Бразилії. Нарешті це сталося!

Колишнього посла України в Німеччині, а нині заступника міністра закордонних справ Андрія Мельника призначено послом у Бразилії. Указ підписав президент Володимир Зеленський.

«Призначити Мельника Андрія Ярославовича надзвичайним та повноважним послом України у Федеративній Республіці Бразилія», – йдеться в указі №341/2023.

Андрій Мельник працюватиме у Бразилії як класичний дипломат та робитиме все можливе, щоб тему України не ігнорували.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

Мельник відзначив, що вже за лічені дні відбуває до Бразилії, але без жодних ілюзій, тому що перезавантаження двосторонніх відносин — “це аж ніяк не спринт, це радше марафон”.

“Для того, щоб покращити ставлення бразильського уряду до України, розширити підтримку Києва у суспільному просторі, потрібно насамперед зміцнити фундамент наших взаємин. Наївно сподіватися, що досягти цього результату можна було б дуже швидко, попри всі докладені зусилля. Доведеться добряче орати це поле”, — пояснив посол.

За словами дипломата, у центрі особливої уваги його роботи — окрім встановлення довірливих відносин із політичними елітами — перебуватимуть ЗМІ, лідери думок, бізнес-кола, провідні експерти.

“Робитиму все можливе, щоб тема України не могла бути ігнорованою, щоб з нашими інтересами обовʼязково рахувалися. Наші бразильські партнери відчують, що Україна має надпотужну міжнародну субʼєктність в усіх відношеннях, також і в контексті підготовки майбутнього мирного процесу”, — наголосив він.