Це Справжня перемога! Вагнерівці знищені – вже офіційно: у Генштабі звернулись. Браво ЗСУ!

Більшість вагнерівців вже “пакетизувалися” на Бахмутському напрямку. Історія ПВК “кухаря Путіна” беславно закінчується.

Відповідну заяву зробив Сергій Череватий – речник Східного угруповання військ ЗСУ – в ефірі телемарафону. Зокрема, про це свідчать останні заяви Євгенія Прігожина.

Він має конфлікт з російським командуванням. Раніше Прігожин та його терористи ображали Валєрія Гєрасімова та військове керівництво.

Природно, що у них є якісь тертя та небажання допомагати Прігожину. А Прігожин навпаки хоче стати вагомою фігурою, яка впливає на прийняття процесів у Росії. Доблесть та майстерність ЗСУ, яка фактично знищила угрупування “Вагнера”,– мовиться у повідомленні.

Череватий наголосив, що окупанти зазнали суттєвих втрат. Більша частина вагнерівців вже полягла на Бахмутському напрямку. Безславна історія терористів закінчується.

Також нагадаємо, що войовики пригожинської “ПВК Вагнер” в районі Бахмута, схоже, отримують все менше і менше підтримки від російських регулярних військ.

Про це пише CNN із посиланням на співрозмовників у владних структурах Заходу

“Відчай “Вагнера” і досить емоційний стан Пригожина пояснюються просто – він бачить, що у нього не тільки закінчуються людські ресурси, але тепер у нього також закінчується підтримка російської артилерії, яка могла б компенсувати ці втрати”. – зазначив співрозмовник.

Експерти зазначають також, що рівень смертності серед бійців “Вагнера” значно вищий, ніж у збройних силах Росії.

Крім того, повідомляють офіційні особи, Бахмут “не має жодного оперативного стратегічного значення” ані для Росії, ані для України, але поїздка президента України Володимира Зеленського до цього міста в грудні зробила його політично важливим.

Джерела визнають, що Росія захопила деякі території, але це – порожня місцевість, де немає ані забудови, ані українських ліній оборони.

Західні чиновники кажуть також, що українські війська оточені лише з трьох боків і все ще можуть вводити і виводити людей з Бахмута.