Це знищить Путіна. Трамп завдав нищівного удару по “Північному потоку”. Це може змінить все!

U.S. President Donald Trump, right, shakes hands with Russian President Vladimir Putin during the G20 summit in Hamburg Germany, Friday July 7, 2017. (AP Photo/Marcellus Stein)

По російському газопроводу “Північний потік-2” завдали нищівного удару.

Після підписання американським президентом Дональдом Трампом оборонного бюджету США, який вводить санкції проти компаній, причетних до будівництва трубопроводу, від проекту відмовився найбільший трубоукладач – швейцарська компанія.

21 грудня, глава США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США, який передбачає військову допомогу Україні в розмірі 300 млн доларів, а також введення санкцій проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку-2”.

Згідно з документом, санкції накладаються на судна, які займалися прокладкою труб на глибині 100 футів нижче рівня моря, а також на іноземних осіб, які свідомо продавали, здавали в оренду або надавали ці судна для будівництва такого проєкту або сприяли оманливим або складним операціям з метою надання цих суден для будівництва згаданих газопроводів.

Закон вводить досить жорсткі обмеження для власників і співробітників компаній, які потрапили до списку санкцій, серед яких заборона видачі американських віз і анулювання діючих, а також заморожування майна й активів таких осіб на території США.

Раніше повідомлялося, що після набуття законом чинності компаніям, які займаються прокладкою трубопроводів “Північний потік-2” і “Турецький потік”, дається 30 днів на те, щоб припинити свою співпрацю з цими проектами.