СБУ затримала «волонтерів», які коригували вогонь терористів

Співробітники Служби безпеки України затримали особливо небезпечну групу коректувальників вогню бойовиків, які діяли за прямою вказівкою ватажків т. н. «МДБ» (міністерство держбезпеки) терористичної організації ДНР.

Читати: СБУ затримала терориста, який передав бійцям АТО мед з вибухівкою

Особливістю даної групи було те, що коригувальники вогню прикривалися волонтерською діяльністю, що дозволяло їм безперешкодно знаходиться в населених пунктах, які контролювалися силами АТО. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Корупція.інфо

Читати: СБУ затримала коректувальника бойовиків «ЛНР», на прізвисько «Жук»

«Група з п'яти спільників бойовиків «працювала» особливо підступно, адже її кістяк складали місцеві мешканці, які офіційно займалися постачанням продуктів харчування і товарів першої необхідності в одну з торговельних мереж на контрольованій українськими військовими території. Під час перевезення вантажу частина групи фіксувала дані про дислокацію і пересування підрозділів українських військових. Водії мали спільників у ряді населених пунктів Донеччини.

Читати: В Одесі активісти затримали палія волонтерського автомобіля і передали його СБУ (ФОТО)

Зібрану інформацію коригувальники одразу передавали терористам з «МДБ ДНР».

Встановлено, що бойовики після отримання цих даних різко активізували обстріл позицій українських військових і мирних населених пунктів. Особливо цинічно, що від дій коректувальників страждали українські громадяни, яким вони за «основною професією» доставляли товари першої необхідності», – повідомляють в СБУ.

Стосовно затриманих зловмисників відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинної організації) Кримінального кодексу України. Співробітники СБУ проводять слідчі дії з «псевдоволонтерами».