Для боротьби з контрабандою в прикордонних областях змінять керівників СБУ

Президент України Петро Порошенко поставив завдання новому начальнику Служби безпеки України Василю Грицаку змінити найближчим часом майже всіх своїх керівників обласної ланки.

Про це розповіло джерело в Службі безпеки України, передає Корупція.Інфо з посиланням на Comments.ua.
Як зазначає джерело, в таких прикордонних областях як Запорізька, Дніпропетровська та Херсонська проводити ротацію буде найважче, оскільки тут біля керма продовжують залишатися люди, призначені за Наливайченка: Запорізька УСБУ (Олександр Шмитько), Херсонська УСБУ (Дмитро Ярмак), Дніпропетровська УСБУ (Вадим Поярков).

“Креатури екс-начальника СБУ, крім контрабанди, контролюють ще місцеві організації ”Правого Сектора“ та інші неофіційні військові формування, які в свою чергу підконтрольні обласним керівникам СБУ”, — пояснило виданню джерело в службі безпеки.

Нагадаємо, після подій у Мукачевому Президент заявив, що в буферній зоні біля лінії зіткнення на Донбасі будуть створені антикорупційні мобільні групи по боротьбі з контрабандою.

“Групи фіскальні, представників СБУ, мобільні групи, які боротимуться з контрабандою на сході, матимуть надійне прикриття з боку військовослужбовців, будуть супроводжуватися українськими десантниками”, — заявив П.Порошенко.

Крім цього, Порошенко заявив, що незабаром проведе консультації з владою країн-членів Євросоюзу, які межують з Україною, для вироблення спільних дій щодо протидії контрабанді.