Джемілєв розповів, чим закінчиться для Росії анексія Криму

Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв переконаний, що Росію чекає розпад, якщо вона відмовиться повернути Крим Україні.

Про це він заявив під час відкритої лекції в Київському інституті міжнародних відносин, повідомляє QHA, передає Корупція.Інфо.

Джемілєв нагадав, що під час анексії півострова Путін просив підтримки у кримських татар, обіцяючи їм "світле майбутнє".

"У бесіді з Путіним 12 березня 2014 року, коли він розповідав, як ми будемо щасливі в Російській державі і просив нашої підтримки, я сказав: "Ваш референдум ніхто не визнає, і найкраще для Росії — негайно вивести війська з нашої території". А він знову повторював, що мовляв, народ має право на самовизначення і буде визначати на референдумі майбутнє", — розповів лідер кримських татар.

На думку Джемілєва, Путін розраховував відновити вплив на Україну за допомогою лояльної Кремлю влади.

Путін програв ось у чому. Він прекрасно розумів, він взагалі-то не дурний, що ось цей референдум ніхто з цивілізованих країн не визнає, що це буде постійним тягарем для російської держави. Однак він розраховував, що зможе встановити в Києві режим а-ля Янукович, але не вийшло,— сказав він.

"У Путіна іншого виходу, крім як звільнити Крим, немає. Інакше це буде розпад Росії", — додав Джемілєв.