Генпрокурор Луценко образився на Данилюка, що той не запросив його на скликання РНБО

Генпрокурор Юрій Луценко образився на секретаря РНБО Олександра Данилюка за те, що той не запросив його на перше засідання РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського. Про це Луценко з сарказмом написав в Facebook.

"Якби пан секретар Данилюк не забув мене запросити туди (на засідання РНБО – прим. Ред.), Я б сказав наступне.

1. Якщо про деолігархізації говорити всерйоз – треба нарешті внести в проект Держбюджету ренту на видобуток вугілля і руди так само, як існує рента на видобуток газу. Саме це може стати джерелом соціальної допомоги шахтарям.

2. Росія накопичила в європейських (важливо – неукраїнських) сховищах великі обсяги газу для зимового споживання ЄС. Очевидно, що країна – агресор планує блокаду нашої труби. Власних обсягів газу не вистачить для підтримки тиску в газотранспортній системі. Для імпорту газу треба додатково 3 млрд куб. У цих умовах треба терміново скасувати рішення Кабміну про вилучення 90 (!)% доходів Нафтогазу.

3. Незаконний відбір газу (простіше кажучи – злодійство) приватними облгазами склав в цьому році 5 млрд. До кінця року обсяг розкрадань може скласти 10 млрд кубів. Очевидно, що треба не тільки сподіватися дій від НАБУ, але і позбавити нарешті ці штучні олігархічні годівниці статусу поставки газу населенню, що переноситься вже з 2015 року.

4. В умовах оголошеної РФ нафтової блокади Україна має в силу давно затверджених санкцій проти Роснєфті нарешті передати в управління цілісний майновий комплекс ПрикарпатЗахідтранс ".

"Про кримінал Данилюка, пов'язаний з недостовірним декларуванням я б поки що промовчав :)", – з сарказмом резюмував Луценко.