“Готують провокації і скандал”: Позачергове засідання Ради під загрозою. Зеленський не задоволений. “Що вони витворяють?”

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що позачергове засідання зможуть провести тільки після належної підготовки проектів законів, які передбачають заходи протидії поширенню коронавірусу.

За його словами, головним завданням є опрацювання законопроектів, що сприяють розвитку країни і виходу з кризової ситуації.

Про офіційну дату проведення засідання він не сказав, однак висловив упевненість в тому, що воно пройде добре.

“Я впевнений, що засідання пройде нормально. У нас є кілька варіантів його проведення, тобто це може бути як парламент Верховної Ради, так і інші умови. Але в будь-якому випадку депутати будуть забезпечені засобами захисту. Головне – підготувати те, що нам потрібно приймати, і те, що допоможе країні розвиватися “, – сказав Разумков.

А ось різні політичні телеграм-канали не впевнені, що засідання Ради відбудеться взагалі. Справа в тому, що зараз немає конкретних домовленостей ні по бюджету, ні з надзвичайного стану.

Так “Резидент” пише наступне:

“Наше джерело в ОП повідомило, що позачергова сесія на цьому тижні може не відбутися. На фракції Слуга Народу одна з груп впливу готує провокації і скандал, що дуже не подобається Зеленському. Офіс Президента не може зібрати голоси ні під одну ініціативу Кабміну”.

А ось “Розвідник” повідомляє, що зараз Єрмак намагається переконати президента в необхідності введення надзвичайного стану.

“Глава Офісу Президента Андрій Єрмак переконує Володимира Зеленського підписати Указ про введення Надзвичайного стану, для того, щоб Верховна Рада могла його затвердити на позачерговій сесії”.