Грандіозна спецоперація сколихнула столицю: викрадали людей та продавали наркотики. “Псевдополіцейських” затримано

Прокуратура Київської області повідомила про підозру злочинній групі, які під виглядом співробітників поліції здійснювала викрадення людей, розбої, вимагання, збут наркотичних засобів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як зазначається, підозри повідомили по ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 307 КК України та кримінальних проступків – привласнення владних повноважень співробітника поліції і незаконне заволодіння особистим документом ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353 і ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 357 КК України.

Як встановило слідство, учасники групи шукали майбутніх жертв, вивчали їх спосіб життя і представляючись працівниками правоохоронних органів викрадали потерпілих. Надалі, погрожуючи їм зброєю, і застосовуючи фізичну силу, змушували віддати грошові кошти.

Під час обшуків у підозрюваних за місцем проживання правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, мобільні телефони, зброї і патрони, чорнові записи, кошти знерухомлення і наркотичні речовини.

В даний час встановлено 4 потерпілих від протиправної діяльності “псевдополіцейскіх”.

У прес-службі додали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.