Гроші везуть з Європи і США: Віра Савченко зробила гучну заяву про президенство сестри

15 січня пройшло, 300 днів, як народний депутат Надія Савченко перебуває за ґратами. Тим часом її сестра Віра почала кампанію збору коштів для участі Надії у президентських виборах. 

Про це вона розказала в коментарі Gazeta.ua.

"Надю возять до лікарні. 14 січня у колінний суглоб ввели гель після операції на меніску, яку провели кілька тижнів тому. На болі не скаржиться. Сестрі продовжують давати ліки.

До неї приїздять люди з різних регіонів. Але не пускають журналістів – нещодавно хотів прийти Дмитро Гордон. Потрапити до камери йому не вдалось.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Зараз я повинна реєструвати сестру, кандидатом у президенти бо вона за гратами не може зробити це самостійно. 

Є відчуття, що було бажання осудити її до виборів. Глобальну справу розслідували менше ніж за півмісяця. Адвокати довго знайомились із документами і до виборів закрити Надію не вдалось. Наступна влада також затягуватиме вирок. Шансів, що її випустять до виборів – немає.

Рахунок для збору 2,5 млн ще не відкрили. Але українці з США, Європи вже дають гроші- по 50, 100, 1000 євро. Приблизно маємо $5 тис. Гроші чекають відкриття рахунку. Є українські бізнесмени, які готові підтримати Надію".

Відзначимо, що за словами сестри нардепа, Надія Савченко, стараннями державної пропаганди стрімко перетворилася з народної української героїні в агента Москви і божевільну, незабаром буде захована подалі від Києва – справу депутатки передадуть в провінційні суди.

«19 січня розгляд справи закінчується, і вона передається в суд. Велике питання: який суд буде розглядати цю справу? Згідно із законом – той, де скоєно злочин, але злочин не здійснено.

Якщо вірити генеральному прокурору, то повинна була злетіти в повітря Верховна Рада, а це – в центрі Києва. Але я більш ніж впевнена, що вони захочуть заховати цю справу кудись в суд Луганської або Донецької області, подалі від журналістів або міжнародників. 

"Тобто, вони почнуть перекидати цю справу по судах. Звичайно, не кожен суд захоче цю справу брати», – зазначила вона.

Віра Савченко повідомила, що залучені до справи сторони виявляють невпевненість і чекають підсумків виборів.

«Я спостерігаю невпевненість однієї зі сторін, а їх тут не дві і навіть не три. Я спостерігаю невпевненість в ситуації. Вона хитка, і, я так розумію, хтось дивиться, куди ж подує вітер після одних виборів, других, потім будуть треті, місцеві. Тому це говорить про те, що справа політична », – додала сестра підсудної.