Хлопці, і це за ніч?! Від Кринок до Пойми – плацдарм перетягнули: в руках ЗСУ. Зачистка Півдня?

Поки Шойгу перед Путіним клявся про успіхи на Лівобережжі Херсонщини, ЗСУ надавали окупантам по зубах і тепер вони і мріяти про захоплення нашого плацдарму там не можуть.

Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

За її висловлюваннями, після кожного «м’ясного штурму» російських військових повертається лише менша частина групи. Це призводить до підриву їхнього морально-психологічного стану.

“У них, дійсно, з цим серйозні складнощі, тому що є розуміння, що морально-психологічний дух тих, хто повернувся зі штурму, дуже низький. Тому що втрачається фактично 70% особового складу за результатом бойових дій”, — сказала вона

Окупанти самі ж поширюють інформацію про те, що підтримка їхніх груп бронетехнікою обмежена, а в більшості випадків абсолютно заборонена, доповнила Гуменюк.

В останні місяці ми фіксуємо так зване командирське ембарго на використання бронетехніки. І штурми росіяни проводять у суто “м’ясний” спосіб, коли тільки піхотні групи беруть участь у них”, — зазначила речниця.

Гуменюк наголошує, що втрати противника за останні кілька днів значно свідчать про неуспішність їхніх штурмів.

“1 березня, вочевидь, була взята пауза, а до цього ми спостерігали інтенсивність на рівні три-чотири штурми за добу. Це середня інтенсивність, хоча фіксували і один штурм за день, і вісім”, — уточнила речниця.

На думку речниці, у російських військових на лівому березі Дніпра в Херсонській області наявне досить потужне збройне угруповання під назвою «Днепр», яке спрямоване на проведення бойових операцій у відношенні до лівобережного сектору ЗСУ, який контролює деокупований правий берег Херсонської області.