Канцлер Австрії відвідає Київ! Обговорити подальшу підтримку – надавати всю можливу гуманітарну допомогу

epa09618627 Austrian Interior Minister Karl Nehammer, new leader of the Austrian Peoples Party?s (OeVP) party and new designated Austrian Chancellor, speaks during a press conference following an OeVP party meeting at the Political Academy of the OeVP in Vienna, Austria, 03 December 2021. Former Austrian Chancellor and leader of OeVP Sebastian Kurz announced his retirement from politics on 03 December 2021. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер відвідає Україну найближчими днями, аби ознайомитися з ситуацією на місці та обговорити подальшу підтримку. Про це він зазначив у Твіттері.

Вчора мав телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми обговорили, що я приїду в Україну, аби отримати розуміння ситуації на місці та поговорити про подальшу допомогу, – написав канцлер.

У федеральній канцелярії повідомили інформагентству Austria Presse Agentur (APA), що візит Негаммера до України до України запланований “на найближчі дні”.

Мета – продовжувати надавати Україні всю можливу гуманітарну та політичну підтримку, – заявили в канцелярії.

Водночас деталі поїздки не повідомляються з міркувань безпеки. У канцелярії нагадали, що Австрія вже надала Україні допомогу на понад 17,5 млн євро та поставила 10 тис. шоломів і понад 9,1 тис. захисних жилетів “для цивільного застосування”. Також наголошується, що Відень продовжуватиме надавати Києву гуманітарну допомогу.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив, що з канцлером Австрії Карлом Негаммером обговорено питання співпраці для покарання російських військових, які скоїли злочини в Україні, та домовлено про його візит в Україну найближчим часом.

Зазначимо, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель цього тижня прибудуть до Києва перед тим, як взяти участь у благодійному заході на підтримку України, що відбудеться у Варшаві у суботу.

Президент Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС/віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель цього тижня здійснять поїздку до Києва, щоб зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським перед благодійною подією #StandUpForUkraine, що відбудеться в суботу у Варшаві, – написав речник Єврокомісії.