Краще не буде! Долар теж очікує кінця карантину. Що очікувати від валюти вже на наступному тижні?

Експерти кажуть, що зараз саме час купувати валюту

Короткий передсвятковий тиждень не вніс принципових змін у курс готівкової гривні, як і прогнозували наші аналітики. Але зрештою до останнього дня квітня вона трохи зміцнилася. Чому це сталося, і куди піде тренд між травневими святами – вгору, вниз, або залишиться стабільним – з’ясував сайт “Сьогодні”.

Наші експерти – член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Середній курс, зафіксований на минулі вихідні на рівні 27,40 грн/долар у продажу і 27,07 грн/долар у покупці, в робочі дні почав знижуватися. До кінця укороченого передсвяткового дня 30 квітня готівкова гривня зміцнилася на 21 копійку в порівнянні з минулою п’ятницею – до 27,18 грн/долар в продажу. Курс покупки опустився нижче психологічної позначки 27 грн/долар, дійшовши до 26,93 грн/долар. При цьому спред (різниця між курсами продажу і покупки) звузився на 3-5 копійок, що побічно свідчило про триваючу стабільність. Тобто поки гривня “тримає планку”.

Валюти в обмінниках було досить, а от бажаючих здати або купити її практично не спостерігалося.

Хоча Нацбанк перед минулими вихідними послабив гривню на 13 копійок, встановивши на понеділок, 27 квітня, офіційний курс долара 27,14 грн, вже у вівторок він знову зміцнив гривню на 4 копійки, до 27,10 грн/долар. У наступні два дні регулятор довів курс до 26,97 грн/долар, який залишиться на святковий і два вихідних дня. Курс впав до мінімуму, нижче 27 грн/долар не було з 17 березня, тобто майже 1,5 місяці. А на понеділок, 4 травня, НБУ встановив курс 26,96 грн/долар.