Кредитори України не згодні списувати частину боргу

Комітет кредиторів України схвалив бажання українського уряду прискорити процес реструктуризації держборгу. Однак ще раз нагадав, що списання основної суми заборгованості не підтримує. Про це йдеться в повідомленні комітету, спрямованого Мінфіну України.

У заяві комітету наголошується:

«Як було оголошено раніше, комітет представив міністерству детальне пропозицію, яка, на думку комітету, відповідає цілям міністерства, без скорочення суми основного боргу».

Точний склад кредиторів до цих пір залишається в таємниці. Сама ж група кредиторів заявила, що складається з фондів, якими управляють або які консультують BTG Pactual Europe, Franklin Advisers., TCW Investment Management Company і T. Rowe Price Associates. Близько $8,9 мільярдів українського боргу належить їм.

Раніше повідомлялося, що переговори з кредиторами про реструктуризацію частини боргу України проходять «складніше, ніж очікувалося». Таку заяву зробила в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt міністр фінансів України Наталія Яресько.

Нагадаємо, Наталія Яресько заявила журналістам, що кредитори затягують у прийнятті рішення про реструктуризацію зовнішніх боргів України. 

«Червень – дуже критичний місяць», – підкреслила міністр фінансів, говорячи про терміни домовленості.

 

Джерело: Корупція.Інфо