Лукашенко в шоці! Він терміново зателефонував йому, це почули усі – разючі зміни. “Будуть змушені реагувати”

Голова Державного департаменту США Майк Помпео в суботу, 24 жовтня, близько півгодини розмовляв по телефону з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, вони обговорили ситуацію у зв’язку з протестами в країні, а також “долю одного з громадян США”.

Про це повідомив наближений до прес-служби Лукашенка телеграм-канал “Пул Першого”.

“Обговорили ситуацію у світі. Зійшлися на тому, що за час, що минув після лютневого візиту Помпео в Мінськ, обстановка змінилася разюче”, – повідомили в Білорусі.

Як стверджує канал, під час бесіди Лукашенко розповів про національний діалог, який нібито активно ведеться в Білорусі.

Він також підкреслив, що Росія є головним союзником і особливо наголосив на підтримці, яку Москва надає країні в нинішній період.

“Росія не втручається у внутрішні справи Білорусі. При цьому ми готові спільно реагувати на виникаючі зовнішні загрози. Зокрема, в разі зовнішньої агресії з боку Польщі, Литви чи інших країн – Білорусь і Росія будуть змушені реагувати”, – заявив Лукашенко.

Помпео підкреслив, що загрози, про яку говорить білоруський президент, не існує, ні від НАТО, ні від Польщі і Литви.

Згідно з повідомленням, Лукашенко побажав успіхів у проведенні політичної кампанії в США в цілому і особисто Дональдові Трампу.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре заявив, що не намагається утримати владу заради себе. За його словами, він робить це заради своїх прибічників – щоб їх не вбили протестувальники.