На ранок! Прокидайтесь: контрнаступ зупинився: армія застигла на одному місці! Це немислимо!

Окупанти намагаються здійснювати тиск на всій ділянці Бахмутського напрямку, але їм не вдається досягти успіху.

Про це повідомив майор Збройних Сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Родіон Кудряшов у своєму виступі на українському телеканалі. Він відзначив, що ситуація на Бахмутському напрямку залишається незмінною, і ворог намагається здійснювати тиск за допомогою артилерійських обстрілів, а також рейдових і штурмових операцій піхоти.

Як наголосив Кудряшов, тактика застосування військ на Бахмутському напрямку і серед українських захисників, і серед окупантів змінюється.

На тактику ведення бойових дій впливають погодні умови. Поля та посадки стали «сірими», тому немає укриттів, які дозволили б проводити приховані дії піхоти.

Також ситуацію змінює використання сучасних засобів. Це і FPV-дрони, і дрони зі скидами. Загалом ситуація напружена, але ЗСУ повністю її контролює. Думаю, зараз минуть певні етапи зміни погодних умов і бойові дії знову розкрутяться на 100%. Думаю, що Бахмутський напрямок буде дуже гарячим, – розповів військовий.

Відомо, що зараз як українські військові, так і ворог менше використовує техніку через погодні умови. У бойових діях більше застосовують піхоту. Також триває укріплення та посилення фортифікаційних споруд на передньому краї. Все знову-таки через те, що зі зміною погоди позиції втрачають маскувальність.