НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН!!! Жебрівський повідомив шокуючу інформацію, це станеться вже сьогодні

Ситуація із водозабезпеченням Донецької області залишається напруженою. 14 міст та 58 селищ залишились без централізованого водопостачання ще три дні тому, передає Корупція.Інфо

Популярне: В Росії проти Парасюка відкрито кримінальне провадження! Реакція нардепа шокувала всю Україну! Такого ще не бачив НІХТО

Населенню вода подається за графіком з резервуарів, де вони є, та скважин. Залучають також техніку ДСНС, військових, комунальні та сільськогосподарські підприємства. Наразі на насосній станція №1 йдуть ремонтно-відновлювальні роботи. Там суттєво пошкоджений трансформатор. Якщо сьогодні станцію не буде відновлено, в області можуть ввести надзвичайний стан. Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.


 – Оскільки сьогодні о 23.30 збігає три доби, як немає централізованої подачі води більше як для 382 тисяч чоловік, то, згідно чинного законодавства України, потрібно вводити надзвичайний стан. Якщо ми побачимо, що сьогодні-завтра зможемо подати воду, ми не будемо його оголошувати. Проте, якщо через обстріли чи ще щось, ремонтно-відновлювальні роботи затягнуться, будемо вимушені це зробити, – прокоментував очільник Донеччини.

Оголошення надзвичайного стану дасть змогу звернутися до резервного фонду Кабінету Міністрів щодо виділення фінансового ресурсу на нагальні потреби – підвіз води та цистерни. Крім того, будуть доступні кошти і з обласного резервного фонду.

Крім того, як повідомив голова Донецької ОДА на своїй сторінці в Facebook, від сьогодні через відсутність газопостачання надзвичайну ситуацію техногенного характеру введено в Авдіївці.