“Навіщо знову втягувати?” Зеленський емоційно звернувся до них. Важливіше питання, “як можна було?”

Президент Володимир Зеленський закликав не втягувати Україну до перепетій навколо виборів президента Сполучених Штатів, які заплановані на осінь 2020 року. Про це він розповів в інтерв’ю The Telegraph.

Як зазначається, Зеленський попросив залишити Україну поза президентськими виборами і зазначив, що наразі країна має двопартійну підтримку з американської сторони.

“Навіщо треба знову втягувати до цього Україну? … Зараз ми насолоджуємося двопартійною підтримкою в США як в Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента”, – заявив український президент і наголосив, що Україна не має наміру впливати на вибори в будь-якій країні, як і на внутрішньо- або зовнішньополітичну ситуацію.

Він також заперечив причетність до витоку записів розмов між Джозефом Байденом та Петром Порошенком щодо генерального прокурора та фінансову допомогу.

“Послухайте, я нічого не знаю про деталі цієї угоди. І чи була ця угода досягнута або не досягнута, або чи існувала ця угода взагалі … Мене цікавить тільки те, як можна було підслухати Офіс президента України”, – уточнив Зеленський.

Нагадаємо, народного депутата та колишнього президента України Петра Порошенка викликали 29 травня на допит у ДБР одразу щодо двох справ – переміщення через митний кордон картин та розмови з Байденом. Однак у потрібний час колишній президент так і не з’явився.