Найсильніша за останні 20 років повінь в Перу забрав життя 72 людей (ВІДЕО)

Понад 800 міст оголосили надзвичайний стан


Влада Перу повідомили, що як мінімум 72 осіб загинули в результаті найсильнішого за останні 20 років повені в країні. Про це повідомляє Російська служба ВВС, – Корупція Інфо.

Протягом кількох днів у країні були проливні дощі, що призвело до розливу річок і зсувів відразу в декількох районах країни. Понад 800 міст оголосили надзвичайний стан. На думку влади, від повеней постраждало близько половини населення країни.

У столиці країні Лімі з 13 березня немає доступу до питної води. У ряді міст заповнена водостічна система, вулиці затоплені водою. Деякі села опинилися відрізаними від сполучення. Влада країни почали проводити дезінфекцію, намагаючись позбавитися від переносять інфекції комарів. Мешканці скаржаться на те, що ціни на продукти через повені ростуть.

 

Популярне: Гранатомети, ПЗРК, гранати: це та багато іншого знайшли в Запоріжжі (ВІДЕО, ФОТО)
В цьому році в Перу особливо помітні прояви феномена Ель-Ніньо – температура океану зростає, що призводить до підвищених випаровуванням і злив.

Схожа ситуація складалася в країні в 1998 році, коли Ель-Ніньо також викликав у Перу проливні дощі і повені. Тоді загинули 374 людини.