Не підлягають виконанню! Єпіфаній підписав документ про визнання діяльності УПЦ КП незаконною

Всі документи УПЦ КП, видані після 30 січня, вважаються недійсними

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній 29 травня підписав указ, яким вкотре нагадав, що діяльність ліквідованої Української Православної Церкви Київського Патріархату – шляхом об'єднання і приєднання до створюваної ПЦУ – є незаконною.

"Будь-які документи і розпорядження від імені релігійного об'єднання УПЦ КП, яке припинило свою діяльність, видані після 30 січня 2019 р є недійсними і не підлягають виконанню в Українській Православній Церкві (Православної Церкви України)", – йдеться в указі.

Одночасно Епіфаній тимчасово, до повного виконання рішень Священного Синоду від 5 лютого 2019 р та від 24 травня 2019 р щодо реєстрації в м.Києві єпархії у складі УПЦ (ПЦУ), прийняв релігійну громаду Покрова Пресвятої Богородиці в Солом'янському районі м.Києва в своє безпосереднє підпорядкування.

В указі Епіфаній нагадав, що згідно з рішенням Помісного Собору УПЦ КП 15 грудня 2018 року під головуванням Патріарха Філарета, ця церква вирішила припинити діяльність шляхом об'єднання і приєднання до створюваної ПЦУ.

Священний Синод УПЦ (ПЦУ) на своєму засіданні 5 лютого 2019 р вирішив, що "Святійший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів м.Києва (за винятком Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м.Києва), які до 15 грудня 2018 р перебували в його підпорядкуванні як Патріарха Київського і всієї Руси-України".