“Не церква і не храм”: будинок судді шокував журналістів своєю розкішшю (ФОТО, ВІДЕО) 

Заступник голови апеляційного суду Полтавської області Гальонкін Сергій Анатолійович задекларував найбільший серед суддів Полтавщини будинок площею 661 м2.

Про це повідомляє Корупція. Інфо 

На запитання, звідки у звичайного судді кошти на такий будинок, пролунала класична відповідь: "Допомогла дружина та батьки". 

"Судячи з декларації, щонайменше останні три роки основний дохід родини – заробітна плата судді. Але ж утримання такої великої домівки також коштує чималих грошей", – зазначають у розслідуванні. 

Крім того, Гальонкін будує дачу у Полтавському районі на цілих 9 паях землі, яка колись належала дачному кооперативу. А ще суддя має квартиру та офіс в Полтаві і Києві, щоправда, записану на 70-річну тещу, а також 3 автомобілі та 2 мопеди. 

"До речі, маємо започаткування нової суддівської династії – старша донька Сергія Анатолійовича з 2015 року працює суддею Октябрського районного суду м. Полтави. А, отже, винесені нею рішення можуть розглядатися її батьком, Сергієм Анатолійовичем, в апеляційному суді", – розповіли журналісти. 

У Центрі протидії корупції вже прокоментували це відео: "Гальонкіна хата. Це – не церква. Не храм. Не готельний комплекс. Це – домівка судді, заступника голови Апеляційного суду Полтавської області Сергія Гальонкіна. 4 поверхи, 660 кв.м".